От Мадрид Борисов обеща да увеличи продължителността на живота

Премиерът Борисов заедно с делегати от близо 200 държави са на конференция в Мадрид, за да уточнят последните детайли по правилата за прилагане на Парижкото споразумение. 

Те трябва да решат как да се създаде функционираща система за международна търговия с емисии и как да бъдат компенсирани бедните страни за загубите, които понасят от покачването на морското равнище и други последици от климатичните промени. 

По време на конференцията българският министър-председател обеща да защити нашите въглищни централи и някои вредни производства, които за съжаление имаме. „Те обаче казват – мислете първо за продължителността и за качеството на живот – защото за пет или десет хиляди души можете да намерите работа”, подчерта Бойко Борисов. 

И добави: „За да увеличим продължителността и качеството на живот – сигурно ще струва скъпо – но ще се опитаме да го направим”. 

Той изтъкна, че е необходим широк обществен дебат дали искаме да живеем в „този смог”.

От своята фейсбук страница Бойко Борисов информира, че е разговарял с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

„Сърдечно й пожелах успех на новата позиция. И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения”, пише премиерът. 

Европейският съюз е отговорен за едва 9 процента от парниковите емисии в света, затова страната ни застъпва становището, че ЕС не може да се справи самостоятелно с проблема без поне толкова активно участие и на другите големи емитери (Китай, Индия и САЩ), се посочва в официално прессъобщение на Министерски съвет. В същото време Европа, благодарение на опита и силно развитите си технологии, играе водеща роля в борбата с климатичните промени.

Лупа БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни