Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Събуждането“ на КПКОНПИ започна с ударно разходване на 1,3 млн.лв. за... леки автомобили

В спешен порядък порядъчна комисийка по ЗОП избира победителя в търг за леки автомобили, обявен от заспалата КПКОНПИ. Срокът за подаване на офертите изтече в петък, 22.11.2019 г., а на 29.11. победителят вече си има „грамота“ за класиране на I място.

Първи признак за нечестивост: избират краен срок за подаване на оферти в петък, защото имат събота и неделя за нагласяване на пликове, цени и т.н. Ако денят е различен от последния работен в седмицата, публичното отваряне трябва да е на следващия ден, което им дава само една нощ за манипулации.

Втори признак за нечестивост: по всички обособени позиции печели една фирма. В случая има 3 обособени позиции и, о, изненада, и трите позиции са спечелени от една и съща фирма.

Трети признак за нечестивост: всички останали участници се отстраняват, за да не стане някоя грешка и да се окаже, че има някой навлек, който да им отмъкне поръчката, пардон подкупите. Точно така е процедирала и КПКОНПИ – отстранила е всички участници и е оставила само победителя.

Нещо като „избора“ на Гешев – състезание с един кон.

Класирала е на I място Еуратек, но II място няма.

Четвърти признак за нечестивост: победителят е оферирал цена близка до максимума. И този признак е налице. Избраната фирма е оферирала 1 280 496 лв., което е точно прогнозната цена на поръчката.

Очевидно КПКОНПИ, която не е свършила работа и за 5 лв. е повече от „събудена“, защото за максимално кратко време успява да похарчи 1,3 млн. лв. от парите на данъкоплатеца за ненужно недвижимо имущество.

Абсолютни безсрамници! При такава нечестивост и поквара, как се занимават с антикорупция?

Тези дни, когато корпусът на Цацаров навлезе в сградата на пл. Света Неделя, ще го посрещнат не с хляб и сол, а с поднос, отрупан с парични знаци от чудесно проведена обществена поръчка, а той ще мига доволно с очички и ще бъде целият в бяло.

П.П. Прилагам Протокола от работата на комисията за избор на изпълнител на доставката на автомобили:

Виж тук: KONPI74

Aндрей Червенков

http://afera.bg/

АБСОЛЮТНИ БЕЗСРАМНИЦИ! „СЪБУЖДАНЕТО“ НА КПКОНПИ ЗАПОЧНА С УДАРНО РАЗХОДВАНЕ НА 1,3 МЛН.ЛВ. ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!