Ген. Константин Попов: Следващата седмица тук идват 7 гигантски американски компании заради покупката на 8-те F-16 – Разбраха, че сме дашни на $$$

Константин Попов

Константин Попов

"Очевидно България има капацитет да развива високите технологии, очевидно имаме подготвени млади хора, имаме и традиции, в миналото, имаме и желание да докоснем високите технологии. Следващата седмица тук идват седем гигантски американски компании - като "Локхийд-Мартин", "Нортроп-Груман", ще имат разговори. Става въпрос да се видят възможностите на българските фирми, който има потенциал, ще седнат с тях и ще видят, ще намерят възможности", заяви пред Канал 3 ген. Константин Попов, бивш командир на ВВС, председател на Комисията по отбрана и народен представител от ПГ на ГЕРБ, по повод резултатите от посещението на премиера Борисов в САЩ.

Той подчерта, че това сътрудничество е свързано пряко с договора за покупка на 8 американски изтребителя F-16 Block 70.

"И производство на дронове у нас е едно от нещата, които са част от договора за F-16. И сега, след като сключихме договора за F-16 има т. нар. индустриално сътрудничество. Без високи технологии няма как да сме държава, която може да разчита на просперитет и развитие", подчерта ген. Попов, който добави, че като "роден оптимист" винаги обича да гледа напред и нагоре. 

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...