Ген. Константин Попов: Следващата седмица тук идват 7 гигантски американски компании заради покупката на 8-те F-16 – Разбраха, че сме дашни на $$$

Константин Попов

Константин Попов

"Очевидно България има капацитет да развива високите технологии, очевидно имаме подготвени млади хора, имаме и традиции, в миналото, имаме и желание да докоснем високите технологии. Следващата седмица тук идват седем гигантски американски компании - като "Локхийд-Мартин", "Нортроп-Груман", ще имат разговори. Става въпрос да се видят възможностите на българските фирми, който има потенциал, ще седнат с тях и ще видят, ще намерят възможности", заяви пред Канал 3 ген. Константин Попов, бивш командир на ВВС, председател на Комисията по отбрана и народен представител от ПГ на ГЕРБ, по повод резултатите от посещението на премиера Борисов в САЩ.

Той подчерта, че това сътрудничество е свързано пряко с договора за покупка на 8 американски изтребителя F-16 Block 70.

"И производство на дронове у нас е едно от нещата, които са част от договора за F-16. И сега, след като сключихме договора за F-16 има т. нар. индустриално сътрудничество. Без високи технологии няма как да сме държава, която може да разчита на просперитет и развитие", подчерта ген. Попов, който добави, че като "роден оптимист" винаги обича да гледа напред и нагоре. 

Източник/ци: https://faktor.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни