Александър Дугин: Косово ще остане сръбско, както Крим стана руски

/Поглед.инфо/ Сърбия удържа духовна победа през 90-те, като загуби в резултат на агресията на НАТО в Косово. Руският евразийски философ Александър Дугин обяви това в Белград по време на представянето на книгата си "Четвъртата политическа теория".

Сърбите знаят по-добре от всеки друг истината на цар Лазар: важно е не да печелите, важно е да сте на страната на небесното войнство и никога да не предавате духовните си идеали. Сърбия сега е в трудна политическа ситуация. Малко неща могат да се направят: през 90-те години изчерпахте всичките си сили. Това е трагично, но много високо поражение. По-добре е да умреш с Христос, отколкото да победиш с Антихриста. Това е нашата православна сръбска и руска истина “, заяви философът.

Той смята, че сега в Сърбия има добро мнение за създаване на интелектуални теории.

Никой не може да ни открадне свободата на мисълта от нас. Ако политически сега не правите много в Сърбия, то можете да направите всичко на интелектуално, духовно, културно, образователно ниво. През 90-те Елцин предаде и вас, и нас. Тогава написах, че Крим ще бъде руски и ме смятаха за луд. Не трябва да губим традицията и завета на цар Лазар и да признаваме независимостта на Косово “, заяви Дугин.

Превод: В.Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни