Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски християни се оттеглят от Комунистическата партия

Китайски християни

Китайски християни се молят по време на литургия. (China Photos/Getty Images)

Наскоро китайският комунистически режим унищожи няколко домашни църкви в областта Сяошан. Много последователи на християнството в Китай и чужбина проведоха гладни стачки и се молеха за пострадалите ежедневно. Този инцидент помогна на много да прозрат истинската природа на Китайската комунистическа партия и да се оттеглят официално от нея на уебстраниците на Epoch Times.

Оттеглилите се от Китайската комунистическа партия (ККП) 51 души са членове на домашни църкви, със своите семейства, приятели и колеги от Пекин и други области на Китай. Те са възложили на християни от Пекин да публикуват на уебстраниците на Epoch Times тяхното отричане от ККП и нейните дъщерни организации, като една четвърт от отказалите се са партийни членове.

Християнката, на която било възложено публикуването на оттеглянията, сподели пред репортера, че от много време изпитва отвращение от комунистическото преследване на религиозни последователи в Китай, което не е спирало след завземането на властта от ККП.

През последните години китайският комунистически режим губи подкрепата на народа поради безмилостната си политика на репресии и контрол, поради което много китайци, индоктринирани с комунистическата идеология от младини, се отричат от вярата си в ККП. Все повече хора се обръщат към християнската вяра. Домашните църкви никнат една след друга в различни краища на Китай и стават открити.

Направеното от партийните кадри предпочитание към друга вяра се счита за предизвикателство и предателство към комунистическата идеология! Но защо трябва хората да вярват в комунизма, само защото живеят при комунистически режим? Тиранията на китайския комунистически режим не се е променила ни най-малко за повече от 50 години управление.

Тази християнка заяви: „[Ние християните] сме репресирани не само от членовете на Китайския комитет на християнското триединно патриотично движение, но и от правителството, което сега открито изпраща въоръжени отряди и полиция, и използва държавния апарат за да разрушава нашето „светилище”. Те използваха държавно насилие за разправа с добросърдечни християни, арестувайки и задържайки много хора. Правителството дори иска да ни осъди. Китайската комунистическа партия е действително един „узаконен” бандит и главорез.”.   

Тя допълни: "Страшният съд е близо. Epoch Times дори призова „да изтрием белега на звяра”, или да приканим всички да се оттеглят от злата Китайска комунистическа партия. Да се отървем от злокобния белег върху телата си и да отмием срама. В миналото много хора са следвали течението за да оцелеят и да избегнат преследването на Китайската комунистическа партия. Те се присъединяваха към организацията на комунистическата партия противно на действителните им желания.”.

Когато тя разказала на членовете на църквата за крайните последици от наличието на този злокобен белег [на Китайската комунистическа партия], всички разбрали и повярвали, че денят, в който Небето ще унищожи ККП, обезателно ще дойде. Впоследствие, нейните братя и сестри в църквата взели решението да се оттеглят от ККП и всички нейни дъщерни организации. С тези свои действия те искали да допринесат за по-скорошното разпадане на ККП.

Нейните приятели от църквата казали: „Китайските християни ще могат да бъдат свободни единствено когато ККП вече я няма.”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!