Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш агент на ДС и областен управител на София влиза в парламента на мястото на Ламбо

Росен Малинов

Росен Малинов

Най-вероятно Росен Малинов от БСП ще заеме мястото на починалия тази нощ Стефан Данаилов. Това беше шестият мандат като депутат на актьора. Малинов е 5-и в листата на 24-ти избирателен район в София, където Ламбо беше водач. Той обаче не успя да се пребори до депутатската скамейка на изборите през 2017 г. 

Росен Малинов е бивш депутат от БСП в правителството на Пламен Орешарски. Впоследствие премиерът го прави областен управител на София. Росен Малинов е обявен от Комисията по досиетата за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност. Според нея, Малинов е вербуван като съдържател на явочна квартира „Люляк“ от Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през 1988 година.

Сътрудничил е на отдел 03 на Шесто, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове“. Досието на „Люляк“ е унищожено през май 1990 година, както повечето материали за явочните и конспиративни квартири.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!