Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не я щем!

Европейският парламент днес прие резолюция да се призоват седемте държави, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят. Да се спряло насилието срещу жени, деца, да се легализират джендъри и на майка им тридесет и осмия пол.

Европейският съюз разби българското семейство. С либералните ценности, нихилизмът към национални и православни ценности, налагане на соросоидни критерии и морал. Конституционният съд беше пределно ясен и категоричен. В България има мъже и жени. Точка!

Сега, не изключвам в Брюксел да има и други. То като ги гледам, направо си има! Но защо пък трябва и ние да ставаме като тях?

Какво стана във Франция, в която ИК е ратифицирана. Колко много жени са убити след домашно насилие. Явно конвенцията не ги е предпазила и не е решила проблема.

Тогава, след като не предотвратява насилието, защо всъщност толкова много искат да я приемем? И защо например никой не обръща внимание на сватбите с малки момиченца и насилието в семействата на мигрантите в Европа? Или това са „културни особености“?

Много интересно е и гласуването. ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА И СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ СА СЕ ВЪЗДЪРЖАЛИ. От много време говоря за Йончева, че ме разочарова. Не че някога съм имала кой знае какви очаквания. Блестящ журналист на терен и посредствен политик. Това е истината. А да гласува „въздържал се“ и то заедно с бившата си изгора Станишев, при положение, че знае мнението на българите за тази конвенция, е грозно. Още повече, че хората гласуваха за нея и я изпратиха в Брюксел, за да ги защитава.

Благодарим на евродепутатите, които гласуваха категорично против. Само двама от българските /е, всъщност не са българи/ депутати са подкрепили резолюцията.

Но въпросът отново е на дневен ред. Ние сме васална държава на Европейския съюз, а политиците ни нямат волята и интелекта дори да кажат „не“.

Трябва да защитим семейството и децата. И без това малко останаха. А за насилието – защо никой не казва, че е в резултат на загубата на семейните и християнски ценности? И понякога – на мизерия, която изостря скандалите. И на това, че полицията не се намесва, въпреки, че има закон като слънце за защита от домашно насилие.

И ако не успеем – не купувайте сини и розови дрешки за бебетата. Не ги кръщавайте. Чакайте да си изберат някой от 38-те пола.

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!