Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фрогоко: Махат пенсионерите в държавната администрация, но не и маскираните...

Около 1650 пенсионери, които работят в държавната администрация, ще освободят креслата си от Нова година. В Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който хората след пенсионна възраст няма да могат да са на държавен пост. Трябва да е така, но този текст май не важи за някои лица в парламента, а и в други институции.

Във връзка със статия от вашия сайт "Махат пенсионерите в държавната администрация от щат", трябва да знаете, че това се отнася за държавните служители, а в Народно събрание повечето от служителите са маскирани като експерти и специалисти. Така че, това няма да ги "лови", ни пише човек от администрацията на парламента.

Например, в Комисия по външна политика (оглавявана от Джема Грозданова) секретарката А. Паунова бе пенсионирана от Цецка Цачева, която нареди всички в пенсионна възраст да прекратят трудовите си взаимоотношения с НС, но при Димитър Главчев бе отново върната и с пенсия и със заплата.

В Комисията, оглавявана от Емил Димитров - Ревизоро, ( Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата) след пенсиониране през мандата на Цачева, бе върната на работа М. Гинева, също с пенсия и със заплата.

Вечната Амбър - Елиана Масева, бивш кмет на Благоевград от СДС (1991), народен представител после в 39-то НС, също работи в комисия в НС и в момента, с пенсия и със заплата.

В Комисия по вътрешна сигурност с пенсия и заплата работи Н. Бонева.

Лично Димитър Главчев е довел финансистът-пенсионер Желев във фенясовия отдел на парламента, изброява като примери тези имена нашият източник.

Вратичката е, че главните експерти и специалистите на хартия не се водят държавни експерти, обяснява експертът.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!