Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ разчиства кадрите на Цветанов – бившия втори къса партийната си книжка и хайде на свобода в... Америка

.

Бойко Борисов започна обещаната чистка в партията си в структурите, които на последните местни избори се провалиха. Припомняме, че управляващите изгубиха балотажите за кмет в Благоевград, Русе, Ямбол и Видин, които освен това се смятаха за бастиони на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Борисов е решил да започне чистката от Благоевград, стана ясно от решението на Изпълнителната комисия на партията. Новият областен координатор на ГЕРБ там е евродепутатът Андрей Новаков на мястото на близката на Цветанов депутатка Даниела Савеклиева, която ще е областен административен секретар. 

Рокади има и в структурата в Сандански, което също не е изненада. Досегашният общински ръководител и бивш кмет Кирил Котев е заменен със Стоян Стоев, както подсказа в нощта след изборите самият Борисов. 

В края на седмицата новото партийно ръководство в Благоевград ще бъде официално представено, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов къса партийната си книжка

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка, научи ексклузивно Lupa.bg. На последната среща в район "Изгрев", където той членува, е обявил на съпартийците си, че смята от Нова година да се отпише от организацията и да приключи завинаги с партията на Бойко Борисов. Бившият лидер на парламентарната група на ГЕРБ признава, че от няколко месеца само се води редови член там, а в интервю за "Дарик" потвърди новината на Lupa.bg, като разкри: Не знам докога ще бъда такъв.

Миналия месец секретарката на ГЕРБ-Изгрев, където формацията загуби местния вот от червения кандидат д-р Делян Георгиев, Емилия Савова заяви пред Lupa.bg, че Цветанов не е пропускал нито една тяхна сбирка и че редовно си плащал членския внос. Явно за няколко седмици отношенията в структурата са се обтегнали допълнително и към днешна дата Цветанов е готов да се раздели с партията, която твърди, че е създал сам от нулата.  

Нещо повече, той се оплаквал, че никой от настоящите първи в ГЕРБ не го е търсил, за да се консултира с него за грешките, които били допуснати в последните 2 изборни кампании. 

Междувременно Lupa.bg се свърза и с неговия пряк "шеф" във формацията. Лидер на ГЕРБ-Изгрев е бившият транспортен министър Ивайло Московски. "Само формално съм такъв. От месеци не съм бил на срещите, нито съм разговарял с някого от партията", разкри той пред медията ни и изненадващо от думите му стана ясно, че и той, както Цветанов, е в изолация. Московски бил в чужбина от известно време и изобщо не се интересувал какво се случва в ГЕРБ. Факт е, че бившият транспортен шеф вече не се появява по пресконференциите, нито коментира в ефир изборните резултати, за разлика от близкото минало, когато бе свръхактивен участник в дебатите на ГЕРБ. 

Разпад в структурите на ГЕРБ има и в Перник, където градът преживява нечувана водна криза.

Цветанов призна: Да, работя за братя Вълневи!

Цветан Цветанов потвърди слуховете, че работи в компания на милионерите братя Вълневи, които развиват солиден бизнес в САЩ. Както Lupa.bg разкри, на престижна позиция в дружеството е дъщерята на напъдения от ГЕРБ дългогодишен заместник на Бойко Борисов.

„Аз работя в една фирма, която успели българи в Чикаго са направили. Това е един сериозен бизнес. За братя Вълневи говоря. В момента работя към тях“, призна бившият зам.-председател на ГЕРБ и настоящ председател на УС на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов пред Дарик радио. „Аз съм един редови член, поне към настоящия момент, не знам докога ще бъда такъв“, допълни той.

Братя Вълневи развиват транспортен бизнес в Америка от години. Двамата бяха собственици на телевизия BiT, силно критична към властта, която обаче изненадващо продадоха преди година. Малко след това медиата бе закрита. Очевидно Цветанов е бил свързващото звено в сделката, анализират днес медийни експерти.

Предприемачите братя Вълневи, които в момента се явяват работодатели на Цветан Цветанов

Браво! И щерката на Цветанов се уреди! Става шеф в САЩ за $120 000 на година

Източник/ци:
https://frognews.bg/

https://lupa.bg/news/

https://lupa.bg/news/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!