Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Срам за България!

Автор: Цвета Кирилова

Ето по този чудовищно занемарен път ВАКАРЕЛ - ПОИБРЕНЕ се стига до уникалната златна гордост на България, наречена Панагюрско съкровище. По тази недостижима ювелирна стойност цъкат с език ценители и туристи от цял свят. За да бъде видяно и оценено съкровището обаче, любопитните се изправят пред непосилно предизвикателство и опасности, застрашаващи живота и здравето им. Пътят до безценното съкровище е дупка до дупка, яма до яма и гьол до гьол. Как да стигне и един чужденец до там?! С военен танк трябва да се извозват хората.

СРАМ, СРАМ, СРАМ !
10×СРАМ !

Панагюрското златно съкровище е тракийски, античен, златен комплект съдове, състоящ се от 9 съда. Комплектът е принадлежал на владетел на тракийското племе одриси (българи) от края на IV в. и началото на III в. пр.н.е. и е било използвано за религиозни церемонии. Открито е в по-малкия град Стрелча, намиращ се на 14 км. от Панагюрище. Оригиналът на златното съкровище ще остане в Панагюрище до 16 декември.

Ако в миналото владетелите на тракийската (българската) цивилизация са се занимавали основно с културен разцвет и благоденствие, то днес имаме тотална противоположност на разбирането за прогреса на едно общество и държава.

От цвят, блясък, прецизност, възвишеност, педантизъм, професионализъм, богата ювелирна култура и творчески замах, преминаваме в сивите краски на мързела, безхаберието, далаверата, овчи поглед, арогантност, липса на елементарни качества и потенциали, и свръх дебелизъм.

Вземайте се в ръце и оправяйте държавата дето сте ми се намърдали на удобни позиции и топли кабинетчета, а някои дори доста Ви мързи да гледате, че превърнахте с инфантилността си съществувалата от хиляди години България, в държава бунище!

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!