Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-много сигнали за корупция в МВР

801 сигнала за корупция са получени в МВР за 20 дни на горещия телефон на министерството. Сигналите са 14 министерства, общини, НОИ и ДВСК.

От получените по горещия телефон сигнали, 109 са за служители на МВР, от които два са за дознатели, които са поискали пари за да не разследват различни случаи. Единият случай е за служител на Столична полиция за изтичане на информация. Той е предупредил за предстояща акция за наркотици и проститутки.

87 са сигналите срещу служители на общини, 72 на правосъдното министерство, 29 на здравеопазването, 14 на земеделието, 16 на министерство на отбраната, 13 срещу служители на НОИ, 3 на националната агенция по приходи и 5 на ДВСК и 3 на бедствията и авариите.


Още 39 сигнала са получени по e-mail адреса на МВР. Те са за 7 министерства.
Най-продуктивни се оказват полицаите със стаж между 3 и 7 години, още 46 сигнала са получени на e-mail адреса на клуб Журналисти срещу корупцията, които са препратени в МВР. През май месец инспекторатът на МВР е провел акция с тест за лоялност на служителите на Пътна полиция в областите Бургас, Варна, Добрич и двете магистрали. От 7 проверени полицаи, 5-има са поискали от 5 до 10 лв., за да не съставят актове. 3-ма са във Варна и 2-ма в Бургас.

19 пътни полицаи пък не са си свършили служебните задължения. Повечето от сигналите са за битова дребна корупция и съседски проблеми, в които полицията не се е намесила. 1 сигнал е срещу полицай оперативен работник, който на бала на приятелката си се е возил в кола на мутра.

Информация на Дарик радио

Източник/ци: Big.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!