Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В."Монитор" разкри мрежа за педофили

Трима сводници доставяли момченца за сексуслуги, оргиите ставали в столични хотели

Трима педофили, продавали 15 момченца, са заловени от антимафиотите след публикация в "Монитор". Преди седмица вестникът сигнализира за това, че на интернет сайт се предлагат малки момчета за сексуслуги на цени от 60 до 360 лева. Веднага спецполицаите от ГДБОП започнали проверка, която установила, че децата са били малтретирани и принуждавани да проституират по хотелите.

От свое име и от името на колегите ми благодаря на вестник "Монитор" за сигнала и за помощта, която ни оказа за разкриването на тази престъпна схема, каза експертът от сектор "Киберпрестъпления" към ГДБОП.

Задържани са трима мъже между 25 и 50 години от столицата, които изградили стройна организация на зарибяване на малолетни и непълнолетни момчета, рекламирането им в глобалната мрежа и предлагането им на клиенти. Според събраните данни досега децата били предимно българчета.

Запознанствата и привличането на младежите ставало чрез интернет контакти. След като спечелвали доверието им, момчетата били водени на "купони", където им е предлагано голямо количество алкохол. Според неофициална информация на "Монитор" някои от децата са били дрогирани без да разберат. В късните часове "невинните" увеселения се превръщали в хомосексуални оргии, като с момчетата са били извършвани блудствени действия.

Това продължавало няколко месеца, през което време децата са били бити. Внушавано им е, че това, което правят, е правилно и ще станат много богати. След като момченцата вече свиквали с новия си живот, сутеньорите ги предлагали на непознати клиенти да се възползват от тях срещу заплащане. Уговорките ставали чрез рекламираните в сайта мобилни телефони.

Срещите с клиентите се провеждали в стаи в различни столични хотели. "Монитор" научи, че извращенията са ставали в повечето централни хотели. Стаята била наемана от клиента, след час детето влизало като гост, понякога се представяло за син или друг роднина. От полицията уточниха, че засега няма данни управата на хотелите да е знаела за извращенията. Заплащането ставало на ръка, като половината от парите момчето трябвало да предаде на сутеньора. Час хомосексуални услуги стрували на клиентите 60 лева, а за 6 часа се правела отстъпка от 10 лева на общата сума.

Спецполицаите установили, че на рекламираните телефони са постъпвали между 30 и 40 обаждания дневно. В рамките на близо три месеца сутеньорите са успели да "вербуват" над 15 момчета.

Единият от сводниците е задържан в момент, когато проституиращо момче му предавало половината от заработената сума. Както обикновено срещата била в центъра на София. По време на обиски в домовете на уличените са открити и иззети три компютърни системи, на които са открити изображения и клипове с хомосексуални сцени с участието на непълнолетни момчета. И тримата сводници са били безработни, но са парадирали с много средства.

На организатора на престъпната дейност, за когото "Монитор" писа, че се представя като Тео, Софийски районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". С помощта на психолог децата ще бъдат разпитани, но е малко вероятно да се престрашат да говорят, твърдят експерти.

Източник/ци: bgfactor.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!