Следвайте "Буднаера" в Телеграм

'Сънди таймс'': ''България? Внимавайте!''

Британци се оплакват от загуби след закупени имоти у нас

"България? Внимавайте!" - под това заглавие лондонският "Сънди таймс" помества обширна статия на Сара Маркс, която предупреждава британските купувачи на имоти по българското Черноморие, че могат да се сблъскат с някои големи трудности.

"Мнозина смятаха, че това е прекалено добра възможност, която не бива да се пропуска: имот на брега на българското Черноморие за 30 000 лири стерлинги", пише авторката. Според нея това не е само вила, а възможност за желязна инвестиция. Приходите от наема да покриват текущите сметки и плащанията по ипотеката, докато растящите цени на имотите гарантират добра печалба, ако решите да продавате. "С тази перспектива посредниците за продажби примамваха хиляди британски купувачи на недвижими имоти през последните няколко години", коментира вестникът.

Това лято обаче последиците от българския "бум" с имотите започват да се проявяват, пише в сатитята на "Сънди таймс". Според него безумното строителство е довело до пренасищане с апартаменти в Слънчев бряг, Златни пясъци и други черноморски курорти, и застрашава същото да се случи и с планинските курорти Банско, Пампорово и Боровец.

Много британци, които си купиха имоти с обещания за възвращаемост поне от 10 на сто с даването им под наем сега получават половината от това, ако изобщо могат да ги дадат под наем, показва разследване на "Сънди таймс".

Междувременно онези, които се надяваха да продадат на печалба откриха, че безмилостното строителство можа де им попречи дори да си върнат парите", пише Сара Маркс. Авторката разказва и за конкретни случаи на препатили британци.

Освен това репортер на "Сънди таймс", представил се за купувач, съобщава как бил убеждаван от британските посредници, че сезонът продължава от май до октомври и че при даване под наем стая с две легла може да му носи по 485 лири на седмица.

В заключение авторката цитира една от потърпевшите, 28-годишната Карина Маккензи, учителка от Суонзи, според която пазарът е абсолютно "прегрял" и че единственото нещо, което интересува агентите, е бързата печалба. "За стотици инвеститори в България пясъкът може да се окаже единственото златно нещо", казва Карина Маккензи пред "Сънди таймс".

Източник/ци: vsekiden.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!