Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бюджет 2020 е като пица с пармезан и шунка! – Ще има само за тези които са най-близо до масата?

69757_660_370

Дефицитът ще бъде нула. Това е правилна политика-да харчиш колкото са приходите. Имаме фундаментални различия с БСП, които допускат дефицит. Това каза Менда Стоянова по БТВ.

Бюджетът е като пица с пармезан и шунка. Няма как да е равно разпределена. Отива за тези, които работят повече, обикновено в частния сектор, където има висок растеж и приходи.

БСП участваше в пенсионната реформа преди 10 години. Тя обвързва пенсията с вноските, които си внасял. Хората с минимална пенсия са се осигурявали на най-ниските стойности. Такива са земеделските производители.

Вторият стълб е част от модела на пенсионната система. С допълнителните вноски трябва да се постигне по-висока доходност на хората. Първите хора, които ще получават тази допълнителна пенсия през 2021 г, не са се осигурявали през цялото време и имат малки суми в своята партида.

В частният сектор средната работна заплата расте с 10 процента. Това предполагаше отлив на специалисти от държавната в частната сфера. Ще има ръст на учителските заплати. Те са само един елемент от това да се подобри качеството.

Минималната стартова заплата на учителите ще е 1150 лв. У нас всеки у нас може да се консултира до лекар. Достъп има до лекарства за редки заболявания. Здравната система трябва да се преструктурира. Тази година имахме сериозен разход за самолети. Няма да има големи излишъци.

Фрог нюз

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!