Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Примирението ще ни убие

Елена Гунчева

Гледам репортаж от Инфекциозна клиника в Пловдив. Мизерия. Падащи мазилки, пълна разруха. И родители, отвратени и ужасени, които…..искат да събират пари, за да се ремонтира клиниката. Не мога да разбера в мен ли е грешката или всички са изтрещели!?!

Българи, в офисите на Здравната каса са вложени повече пари, отколото за лечението на болните. Автопаркът на служителите на НЗОК и Министерство на здравеопазването може да покрие качествен ремонт на много болници. Събирате капачки за кувьози, а не ви стиска да отидете да питате къде отиват здравните ви осигуровки, които държавата с много хъс ви събира всеки месец.

Слагате касички по магазините, за да събирате пари за животоспасяващи операции на близките си, а след това апатично гледате по телевизията какво се случва по изборите и дори не си вдигате задните части да отидете да гласувате. 

Тъпо, унило, апатично примирение. Свикнахте да живеете в ужаса, катастрофата не ви плаши, мизерията приемате за нещо нормално и даже се чувствате неясно виновни за нея. Обвинявате себе си, че живеете в лишения, че децата ви не учат в нормални училища, че близките ви и вие сте обречени, ако нямате пари да си платите лечението, въпреки че си плащате здравните осигуровки.

Вие сериозно ли? Защо не отидете да питате боата – удушвач, който се целува и прегръща с всички и дава НЕГОВИ пари за магистралите, къде отиват вашите пари от данъци? Защо не го попитате ЗАЩО ЗА НЕГО МАГИСТРАЛИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА ВИ? Вие нормални ли сте?!? Не виждате ли истината, която ще ви избоде очите? Или позата на щраус с глава в пясъка е много удобна и уютна и не ви интересува кой ви е отзад? Важното е да живеете в илюзията!

Защо свикнахте да нямате претенции към държавата. Да, тя не е длъжна да ви издържа. Но е длъжна да разпределя ПРАВИЛНО ВАШИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ. Като общественият договор налага парите, платени за данъци, да се връща голяма част от тях към данъкоплатците. Плащате всеки месец пари за социални осигуровки, а мълчите, когато ви определят пенсия от 209 лева или се налага вие да издържате възрастните си родители, които десетилетия наред са СИ ПЛАЩАЛИ ЗА ПЕНСИЯТА! Не питате кой открадна парите им! Не питате къде Дянков загроби трите милиарда от Сребърния фонд.

Примирението е характерно само за овцете. Които, блеейки отиват под строй в кланицата. Изправете се! Изисквайте! Ако вие сте се прецакали, като сте мълчали, не отреждайте тази съдба и на децата си. Научете ги, че са ГРАЖДАНИ, БЪЛГАРИ, а не овце. Че след като си изпълняват задълженията към държавата, ДЪРЖАВАТА СЪЩО Е ДЛЪЖНА. Да им дава отчет как харчи парите за данъците. Приоритет да са хората, а не магистралите, от които може да се краде и то по много!

Изправете се и изисквайте! Или пък си заровете главите още по-дълбоко в пясъка и давайте пари за това, което държавата е длъжна да прави. За да може политиците да си купят нови коли, да си купят още няколко апартамента, да отидат на почивка по няколко пъти в годината на екзотични дестинации. 

ТЕ ЖИВЕЯТ НА ВАШИЯ ГРЪБ. И АКО СЕ ИЗПРАВИТЕ, ТЕ ЩЕ ПАДНАТ!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!