Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Колтуклиева: Всесилният през 2018 г. Цветанов най-вероятно има общо със закриването на БиАйТи

.
Соня Колтуклиева

В неделя сутринта Цветан Цветанов дал интервю по БТВ, съобщиха ми приятелки. В един момент той казал:”И в Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най-успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания.”

Жени Марчева, обаче, не се сетила да го попита кои са тези двама българи.

За просветените не е трудно да се досетят - братята Вълневи. Това е забележително кариерно израстване за бившия #2 в ГЕРБ; бивш вицепремиер, вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ! Братята Павел и Румен Вълневи от Доспат са забогатели в САЩ, започвайки като шофьори преди 12 години и стигайки до транспортна фирма и логистичен център, оценявани на 250 млн долара, според собствените им думи. 

В София братя Вълневи дойдоха като собственици на телевизия БиАйТи. През 2017-18 г. телевизията, в която силните фигури бяха Сашо Диков, Люба Кулезич и Кармелита Тонева, стигна до 4-то място по гледаемост и 1-во място по свобода на изразяването. БиАйТи стана интересна, търсена, влиятелна, опасна... И ненадейно, в началото на февруари 2018 г. , телевизията беше продадена на някакъв бутафорен продуцент и закрита. Спирането й стана брутално и скандално.

Година и половина по-късно стана ясно, че стратегическият център на Цветан Цветанов, отстранен от всички постове в ГЕРБ заради “АпартаментГейт”, се помещава на ул.”8 декември” 13 - там, където беше БиАйТи.

Дали всесилният през 2018 г. Цветан Цветанов има нещо общо със закриването на БиАйТи? Най-вероятно - да. Делян Пеевски беше недоволен от телевизията, Сотир Цацаров - също. Цветанов гравитира към тази група от времето, когато бяха отменени всичките му присъди. 

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!