Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хванаха данъчен заради 1,5 млн. подкуп

Служител на Министерство на финансите е бил задържан заради подкуп от 1,5 млн. лв., който е трябвало да получи от столичен бизнемен, научи Дарик радио.

Данъчният е бил задържан със 135 000 лв. в себе си в кафенето на столичния магазин Рамстор.

Според МВР това било първата вноска от огромната сума, която е трябвало да получи.

Бизнесменът, който е трябвало да плати подкупа от 1,5 млн. лв. на данъчния инспектор, сам е потърсил контакт с данъчния чрез адвоката си, за да заличи задълженията си към държавата, който са били в размер на няколко милиона лева. Това съобщиха пред Дарик радио източници от НСБОП. Директорът на антимафиотите главен комисар Ваньо Танов допълни, че бизнесменът предложил подкупа, е шеф на голяма и известна фирма в България, но отказа да уточни името й.

Данъчният е обещал срещу тази сума да помогне на бизнесмена, в чиито банкови сметки са били запорирани 29 милиона лева.

Сигналът за подкупа е подаден от Министерството на финансите.

Задържаният вчера от полицията служител на Националната агенция за приходите с подкуп от 135 000 лв. ще бъде уволнен незабавно, съобщиха от агенцията.

Централното управление на агенцията оказа пълно съдействие и ще предостави цялата налична информация на следствието и Прокуратурата. НАП и Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП) са работили съвместно по сигнала повече от месец. Дирекция “Инспекторат и контрол по сигурността” в НАП провежда вътрешно разследване по случая. Ще бъдат прегледани всички случаи от последната една година, които дават повод за подозрения за корупция.

Няма да търпя никакви прояви на корупция в системата. Всички служители на агенцията трябва да знаят, че уволнението е най-малкото, което може да им се случи. Към работещите в НАП, които злоупотребяват с доверието, което обществото ни е гласувало и изнудват наши клиенти, ще се подхожда с цялата строгост на закона, заяви по повод ареста изпълнителният директор на НАП Мария Мургина.

Всеки клиент на Националната агенция за приходите, който разполага с информация за прояви на корупция, може да съобщи за това на денонощната телефонна линия за сигнали за корупция – 02 811 77 55.

Източник/ци: dariknews.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!