Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виктор Суворов: Путин работи за възстановяване на СССР, България е интересна не само за ГРУ, а за всички руски служби

Виктор Суворов

Виктор Суворов

Страната ни не е искала да ви освободи от османско робство, а да настани на Балканите, Босфора и Дарданелите

„България е интересна страна не само за ГРУ, а и за всички останали руски специални служби. За разлика от други страни, в България нямаше войни и затова беше благоприятна за развиване на руските служби“. Това заяви Виктор Суворов, бивш офицер на ГРУ в предаването „Свободна зона“ по ТВ Европа. 

„Винаги на разузнавачите и шпионите им е нужно спокойно място да работят. Например, в Москва, в Киев или във Варшава те нямат това спокойствие. Русия не е освобождавала България (от османско робство – б.ред.), а е искала да получи Босфора и Дарданелите. По този начин тогава руският империализъм се е опитвал да се настани на Балканите, както сега се опитва да го направи президентът Владимир Путин и да върне картата на Съветския съюз“, каза още Суворов. 

„Ситуацията е такава – при комунизма Русия се опитваше да подчинява чрез икономически средства страните. Нямаше никаква взаимопомощ, а поставяне под зависимост на СССР. Сега Русия се опитва да направи същото и да сложи под зависимост с икономически лостове и шантаж държави като България, Чехия, Полша, както и всички, които са били под влияние на СССР“, коментира Виктор Суворов.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!