Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо червен Китай преследва медитативната практика Фалун Гонг?

"Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!".

Тази заповед на китайския Генерален секретар на ККП и държавен глава Джиян Земин (Jiang Zemin), издадена през 1999г., бе изненада не само за около стоте милиона китайци, практикуващи медитативната практика Фалун Гонг, но и за седемте члена на китайското Политбюро – върховният орган за управление на Китай. 

Всичките седем члена на китайското Политбюро бяха чели основния текст на Фалун Гонг и знаеха, че тази практика е мирна и основана на възвишена мъдрост, насърчаваща хората да прилагат принципите на истинност, доброта и търпимост в ежедневния си живот. А някои от членовете на семействата на седемте най-върховни ръководители на Китай дори самите практикуваха Фалун Гонг.

Фалун Гонг е най-голямата група от хора, преследвана от ККП в Китай, ескалиращо от 1999г. насам. „Всички смъртни случаи на Фалун Гонг да се обявяват за самоубийства!”, нарежда лично бившия комунистически и държавен лидер на Китай Джиянг Земин през 1999г. за да прикрие незаконното преследване на тази медитативна група.

Фалун Гонг - медитация. Над 100 милиона души практикуват тази практика в над 60 страни по света.

Фалун Гонг - медитация. Над 100 милиона души практикуват тази практика в над 60 страни по света.

ККП не само прави децата свидетели на изтезанията и убийствата на техните родители, но и често изтезава, изнасилва и убива самите деца, за да принуди родителите да се откажат да практикуват Фалун Гонг.

Арестуване на канадски практикуващ Фалун Гонг на площад Тянънмън

Арестуване на канадски практикуващ Фалун Гонг на площад Тянанмен в Пекин, Китай, 2001 г. - ККП не се ограничава до китайските граждани в своето преследване на Фалун Гонг.

Днес Китай е последният бастион на комунизма и лидерите на този комунистически режим изразходват милиарди от спечелените с непосилен труд пари на народа си за да разстилат пипалата на своята отровна пропаганда както в Китай, така и в цял свят.

Независимо от това, в момента в страната стават процеси, в които хората на Китай започват да се събуждат политически и да отглеждат семето на демократичната осъзнатост. Светът е свидетел на масово оттегляне от Китайската Комунистическа Партия (ККП) и нейните дъщерни организации.

Тези действия на китайския народ бяха подбудени от ексклузивната публикация на медията Epoch Times "Девет коментара за комунистическата партия". Деветте коментара излагат антихуманната и злонамерена природа на комунизма, позовавайки се на исторически данни и факти за комунизма в световен мащаб. В тях се акцентира на комунистическия геноцид в Китай, основавайки се на секретна и ревностно пазена информация от архивите на ККП.

Въз основа на тази стабилна вълна на оттегляне от ККП, политическите анализатори предвиждат, че не е далеч денят, когато ще станем свидетели на срива на Китайската Комунистическа Партия, слагащ окончателен край на комунизма в цял свят.

Фалун Гонг (също известен като Фалун Дафа) е поредната жертва на ККП, която като типичен представител на тоталитарната власт, потиска всичко, което е различно от нейната комунистическа идеология.

В случаят с Фалун Гонг, първоначално китайското правителството е в подкрепа на тази медитативна практика, тъй като направено статистическо проучване установява, че поради положителния здравословен ефект на практиката върху хората, Министерството на здравеопазването на Китай спестява по 1000 юана на година от всеки практикуващ Фалун Гонг.

Реализирайки това, в средата на 90-те години китайското правителство открито насърчава хората да практикуват тази медитативна практика.

При следващата си стъпка обаче, когато правителството преброява хората практикуващи Фалун Гонг в Китай, то установява, че цифрата е между 70 и 100 милиона. Ръководството на ККП е алармирано, тъй като членовете на ККП са около 63 милиона души.

Генералният секретар на ККП, Джиян Земин, предприема спешни мерки за бързото елиминиране на Фалун Гонг. Той издава нареждането: "Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!".

Фалун Гонг бива забранен в Китай на 20 юли 1999г., като още същата нощ са предприети масови арести по цялата страна и хиляди практикуващи Фалун Гонг са задържани, хвърлени в затвори и отведени в концентрационни лагери. Млади и стари, а понякога цели семейства с деца, биват подложени на нечовешки унижения, изтезания, изнасилвания и убийства.

Това малтретиране на невинни хора е извън закона, тъй като в китайската конституция няма клауза, съгласно която легално може да се оправдае подобно преследване и брутално нарушаване на човешките права. Знаейки това, Джиян Земин нарежда: „Всички смъртни случаи на Фалун Гонг да се обявяват за самоубийства!”.

Но и това не е достатъчно за комунистическия лидер, който иска да се увери, че никой няма да застане на пътя му в елиминирането на Фалун Гонг. Така той лично издава заповед да се създаде изпълнителен орган със специалната мисия да се унищожи мирната практика. Този орган е прословутото "Управление 610" – бюро, наподобяващо Гестапо, стоящо над правителството и подчиняващо се единствено на Джиян Земин, изпълнявайки личните заповеди на партийния лидер. Зверствата, които Управление 610 извършва и продължава да върши, са неописуеми и извън всякакъв здрав човешки разум. 

Преследването на Фалун Гонг от ККП продължава от 1999 г., като китайското правителство в продължение на години заделя годишно по една четвърт от Брутния национален продукт на страната за осъществяване на това преследване в Китай и в чужбина. Китайската комунистическа пропаганда използва умело тези финансови ресурси за фабрикуване на лъжи, за опетняване името на Фалун Гонг и за дезинформиране на хората както в Китай, така и по света, относно въпроса за Фалун Гонг.

Същевременно ККП непрекъснато ескалира преследването на привържениците на Фалун Гонг у дома си. Най-нечовешките разкрития за това ескалиране са появилите се от 2006 г. в медиите съобщения за концлагери-банки за събиране органи на живо (и без анестезия) от практикуващи Фалун Гонг. Тъй като тази процедура е също незаконна в Китай, доказателствата се унищожават незабавно като телата се изгарят веднага, дори и когато хората са все още живи.

Колкото повече от тези незаконни и нечовешки зверства срещу невинните и беззащитни практикуващи Фалун Гонг стават достояние на световното демократична общественост, толкова повече добросърдечните и алтруистични хора започват да правят опити да се спре това преследване.

В момента няколко световни организации са предприели мерки в тази насока, в това число и Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG), The Human Rights Watch Commission, The Coalition to Investigate the Persecution и много други.

Насоката на работа на тези организации включва както събиране на информация за преследване на практикуващите Фалун Гонг и даване на виновниците под съдебна отговорност, така и осведомяване на световната общественост за зверствата, които Китайската комунистическа партия извършва срещу невинни хора, апелирайки към всички сили на добрата воля по света да подкрепят каузата за спиране преследването на Фалун Гонг.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Струва ли си да сме добри?

Учени: Фалун Дафа е истинска висша наука

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!