Световните медии с гръмка новина: Искам да отида на военния парад за Деня на победата в Москва, обяви Тръмп

0000415148-article2

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че иска да отиде на парада за Деня на победата в Москва, съобщават световните медии.

Новината е цитирана от водещите американски и руски агенции и медии, както и от тези в Европа.

Американският държавен глава потвърди, че е получил покана от страна на Русия да присъства на отбелязването на 75-годишнината от победата във Втората световна война, като уточни, че поканата да присъства на парада в Москва съвпада с разгара на предизборната кампания за президент в САЩ, но той щял да помисли дали да я приеме.

„Това е разгара на политическия сезон, така че ще видя дали мога да го направя, но бих искал да отида„, коментира ръководителят на американската администрация.

През юни, по време на пресконференция на срещата на Г-20 в Осака, Доналд Тръмп обяви, че сериозно ща обмисли поканата на руския си колега Владимир Путин да присъства на Червения площад на 9 май 2020 г.

screenshot_12-12

Песков уточни днес, че все още няма официален отговор за подобна визита от Белия дом.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни