Особености на българската ком. демокрация: Полицейски шефове карали подчинените си да пишат фалшиви сигнали за купуване на гласове

.

Полицейски шефове карали подчинените си да пишат измислени сигнали за купуване на гласове. Причината обаче не била, за да надуват статистиката на разкритите престъпления, а за да подпомогнат конкретна политическа сила. Това разказаха пред Фрог нюз блюстители на реда, запознати с най-новата схема.

Сигналите се пишели умишлено, за да има повод да се атакуват политические опоненти на въпросната партия. Фабрикувала се история, че даден човек от противниковия лагер купува гласове. Обикновено това били застъпници, които наблюдавали хода на изборите. След това на базата на този сигнал, се пристъпвало към задържането на застъпника.

Според източниците ни така се отварял фронт за купуване на гласове и манипулиране на резултатите от закриляната политическа формация. Въпросните сигнали четвърти ден след изборите продължават да са най-обсъжданата тема в редица полицейски управления в страната. По между си ченгетата дори открито казват на колегите си кой точно ги е принудил да пишат измислени сигнали. Припомняме ви, че дни преди местните избори бяха сменени няколко полицейски шефове. Подобна практика до този момент не е била прилагана. Коментира се, че метлата се е развъртяла за непослушните началници.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни