Българите – най-нещастни на земята, исландците и австралийците – най-щастливи

В Исландия, следвана от Австралия,  живеят най-щастливите хора в света, се казва в ново изследване, което се различава от обичайната класация по брутен вътрешен продукт и измерва такива аспекти на благополучието като продължителността на живота, образованието и жизнния стандарт. Това пише в днешния си брой британският в. Гардиън.

Макар и в двете крайности на скалата по отношение на площ, географско положение и климат, тези две страни си приличат по едно - оказват се най-доброто място за живот под слънцето.

В дъното на таблицата се нареждат руснаците, украинците, румънците и българите като най-нещастни на земята, твърдят авторите на изследването, икономистите Андрю Лий от Австралийския национален университет и Джъстин Уолфърс от университета Уортън в Пенсилвания.

За отбелязване е, че щастието не винаги зависи от благосъстоянието, отбелязва Гардиън. Статистиката на Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), твърди изследването, показва, че жителите на относително бедни страни като Мексико и Нигерия са по-щастливи от хората в някои развити страни.

Източник/ци: dariknews.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...