Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите – най-нещастни на земята, исландците и австралийците – най-щастливи

В Исландия, следвана от Австралия,  живеят най-щастливите хора в света, се казва в ново изследване, което се различава от обичайната класация по брутен вътрешен продукт и измерва такива аспекти на благополучието като продължителността на живота, образованието и жизнния стандарт. Това пише в днешния си брой британският в. Гардиън.

Макар и в двете крайности на скалата по отношение на площ, географско положение и климат, тези две страни си приличат по едно - оказват се най-доброто място за живот под слънцето.

В дъното на таблицата се нареждат руснаците, украинците, румънците и българите като най-нещастни на земята, твърдят авторите на изследването, икономистите Андрю Лий от Австралийския национален университет и Джъстин Уолфърс от университета Уортън в Пенсилвания.

За отбелязване е, че щастието не винаги зависи от благосъстоянието, отбелязва Гардиън. Статистиката на Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), твърди изследването, показва, че жителите на относително бедни страни като Мексико и Нигерия са по-щастливи от хората в някои развити страни.

Източник/ци: dariknews.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!