М. Константинов: Расизъм е да се твърди, че от конкретен етнос са предпочели Фандъкова

мишоbig_287

Шефът на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов направи интересен коментар за това, че в изборния ден в София различни агенции говориха за разлика от 13 до 15 процента между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, а в крайна сметка официалните данни показаха, че ги делят 4-5 процента.


„Това беше изключителен феномен, който ще влезе в учебниците. Моята лична хипотеза е, че част от хората, които бяха гласували за г-жа Манолова, ги беше срам да кажат. Защото те бяха десни избиратели, и са казали, че са гласували за Фандъкова. Защото вижте – тези, които бяха разпитвани на „екзит пола“, те са от същите секции, в които се преброиха протоколите.

Тоест, когато преброихме гласовете, които те са пуснали, те дадоха разлика 5 на 100, което е истинската разлика. Когато обаче са ги питали анкетьорите, те казаха разлика от порядъка на 10-12 процента, някъде и повече проценти. Човек не смее пред себе си да каже за кой е гласувал. Социолозите го нарекоха „непрестижен вот“.

Както понякога БСП рязко си вдига резултата в сравнение с предизборните гласове. Защото който иска да гласува за БСП го е срам. Това се наблюдаваше много пъти в историята. Крайно време е българите да се отърсят от тези емоции и да бъдат честни пред себе си“, заяви Константинов в ефира на БТВ.

Твърдението на Манолова, че хора от конкретен етнос са гласували за определен кандидат, е чист расизъм. Чудя се как някои НПО-та не скочиха на подобни твърдения, пишеdunavmost.com.

Това заяви проф. Константинов във връзка с основното обвинение от страна на Мая Манолова към нейната опонентка – че роми са гласували масово за нея. Според него касиране на изборите е възможно – те могат законово да паднат, ако се прецени, че резултатът може да бъде променен след това касиране. Не може да се иска касиране просто така, трябва да има конкретна причина, отбеляза бившият депутат от СДС.

Би ти ви, Дунав мост

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни