Путин: Русия притежава уникални оръжия, но няма да заплашваме никого с тях

Снимка: kremlin.ru

Русия ще продължи да надгражда своя отбранителен потенциал, но е готова да направи всичко, за да подпомогне „процеса на разоръжаване“. Това заяви държавният глава на страната Владимир Путин на среща с висши офицери и прокурори по повод назначаването им на по-високи длъжности и повишаването им в звания, предават TACC и Агенция "Фокус".

„Нашата армия и флот доказаха готовността си, възнамеряваме да надградим своя отбранителен потенциал и да поставим на бойно дежурство системи от хиперзвукови, лазерни и други съвременни оръжия, каквито другите държави все още нямат", поясни Путин. Но това, отбеляза президентът, „не е причина Русия да заплашва никого“.

„Напротив, ние сме готови да направим всичко по силите си, за да подпомогнем процеса на разоръжаване, като вземем предвид най-новите ни оръжейни системи, чиято задача е единствено да гарантират сигурността, като отчитаме нарастващите заплахи за нас", подчерта държавният глава на Руската федерация.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни