Борисов след неуспеха в Русе и Благоевград: Бяхме се превърнали в дерибеи. И точно там загубихме! Благодаря на българския народ

Благодаря на Господ и на българския народ, че след Апартаментгейт пак ни дадоха доверието си.

Върнахме се към реалността!

Фрог: Членове на СИК в София притеснени от химикалки, които им раздали от общината

Това бе първият коментар на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след втория тур на местните избори. 

Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност, подчерта Борисов.

Не е нормално една партия да спечели областните градове.  

Другите с по-ниски резултати пък хептен нямат претенции. То не е нормално толкова пъти подред да побеждаваме. Доскучава! 

С шарените общински съвети ще има възможност да споделим отговорността. Там, където губим: Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила, групите в общинските съвети са най-големи, така че може да си поделим отговорността“, посочи премиерът Бойко Борисов. 

„Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново огромният брой избирателите ни дадоха своето доверие“, коментира премиерът. 

 „Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, отдолу да пише - „никога непозналите резултат“: Кольо Колев, Андрей Райчев. Поредна победа е това. Или били купени гласове в Русе, Благоевград, където сме паднали, и там ли сме купили гласовете?! Когато президентските избори печели президентът, значи са честни?! Там, където сме загубили областни градове, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност“, продължи Бойко Борисов. 

Партията е първа. В някои от структури в страната бяха се превърнали в дерибеи. И точно там загубихме. След “Апартаметгейт“ и Камбитов, дето играе ръченица с пари на челото- хората ги наказаха. Между първи ивтори тур падна с15 %.  

Дай Боже всекиму такова отстъпление! Взели са пари - социолози, политолози, все трябва нещо да измрънкат, обобщи лидерът на ГЕРБ. 

Там, където направих промени, работеха активно срещу нашите кандидати. Виждате, че синьо-червената мъгла пак искаше да управлява в София. 

Благодаря на Господ и на българския народ, че след Апартаментгейт пак ни дадоха доверието си, изтъкна той. 

На въпросите на медиите от приятелски огън ли е загубила партия ГЕРБ в Русе и Благоевград, Борисов отвърна с недоумение: "Думата "загуба" за ГЕРБ?! Честито на победителите тогава!"

"Събрах ги и Камбитов, и Икономов, и кмета на Сандански, и им казах "Ще загубите". "Не, ще спечелим!", казаха те. Сега партията ще си направи изводите, по-добре е да се очисти. ГЕРБ ще вземе решение да няма кметове с повече от три мандата", заяви Бойко Борисов.

На въпроса ще има ли промени в ГЕРБ, Бойко Борисов каза, че не обича израза независим кандидат. "Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски и знаете какъв беше градът. Аз съм противник на така наречените независими кандидати. Независим от какво?! Кой отговаря тогава? Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза, че не отговаря за нея. За всички наши грешни действия получаваме шамари и уроци. Иначе от следващите избори да има само независими кандидати и партиите да се промъкваме към тях и да казваме – той е нас, защото печели. Затова съществуват политическите партии! Той е наш, затова че спечели и някога сме му казали "добър ден", ли", продължи да се възмущава Борисов. 

"Кметствата се управляват от общинските съвети – там приемането на важните решения става с мнозинство. Така работи държавата. Всичко друго води до анархия и отговорност", добави още премиерът.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...