Илиан Василев: Протестът на българското правителство е базиран на грешна преценка и извод

.
Илиан Василев

Това е казал президентът Макрон. Оригинал и единствен репер за оценка и реакция.
"Il y a des emplois que vous ne ferez plus occuper à des Français, comme le métier de plongeur. Je suis lucide : c'était déjà impossible il y a 40 ans ! Je préfère avoir de la migration légale, enregistrée, sous quotas, pendant x années plutôt que du travail détaché dissimulé. Je préfère avoir des gens qui viennent de Guinée ou de Côte d'Ivoire légaux, qui sont là et qui font ce travail, que des filières bulgares ou ukrainiennes clandestines. » Няма нищо общо с интерпретациите в бг медийните среди, че той ни е обидил, унизил или т.н.

Голям гаф на МВнР, защото Захариева не може да вика френския посланик, преди да има стопроцентова сигурност за точния превод и точните думи на френския президент. Това което той казва не касае българските или украинските имигранти във Франция, а нелегалните мрежи за трафик на мигранти, които се управляват от българи или украинци, които вкарват нелегални имигранти, включително африканци!?

Още веднъж бавно, для невеж, българските имигранти са легални, по силата на еврочленството ни. Нелегални за каналите за трафик на имигранти /включително от тази същата Африка/ които са под контрола на българската организирана престъпност!?
Тоест протестът на българското правителство е базиран на грешна преценка и на погрешен извод. Той де факто означа, че националният интерес се асоциира от правителството със защитата на престъпните среди у нас, които са свързани с тези канали. Или още по-зле, че тези канали или организирани престъпни групи са толкова силни, че де факто държат правителството и дипломацията ни.

Реакцията на външната министърка е непрофесионална и убийствено посредствена, защото няма как посолството ни в Париж, да не е предало точно думите на Макрон. Тоест не вярвам професиналните канали да не са сработили. Което означава, че колегите не могат да надделеят над политическата целесъобразност, над невежите /защото не е толкова трудно да изчакаш за да имаш точния превод/. Каракачанов се е изцепил, Борисов също /избори си и търсят дивиденти при националистите/ и външната министърка /която очевидно няма опит/ скача с дискредитиращата ни реакция.Пък и знаете колко от "елита" имат познания по чужди езици.

Някой изненадан? Поредната чалга, жалкото е че засяга достойнството ни като страна, както и професионалната чест на моите колеги от дипломатическата служба, защото и те не могат да се справят с калинки и партийни комисари.
Излагация.
А вие гласувайте, за повече от същото. 

Илиан Василев, Фейсбук

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...