С кофти вицета, кофти преводачи и кофти реакции - кофти финал

.
Той с якенце, тя в бяло - мозъците на държавата...Източник: БГНЕС

Реакцията на двамата вице-премиери Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов по повод думи на френския президент Еманюел Макрон е отчайващо глупава и издава комплекси. Това написахме във Фрог нюз веднага след изявленията на министрите на външните работи и отбраната и се оказахме абсолютно прави. Още същият ден стана ясно, че превода от френски бил сбъркан. Превода… сбъркан… Но двамата търчат и бият тъпана за наранената ни национална гордост…

По-късно министър-председателят на България Бойко Борисов написа във Фейсбук: "Френският президент Eманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината. Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. Като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред". 

Тук нещата вместо да се изяснят, се объркват още повече. Френският президент в продължение на няколко часа се е опитвал да се свърже с Борисов, за да му обясни, че е станала грешка в превода и той изпитвал най-добри чувства към нашия народ. Сиреч, хем сме се ос..ли с превода, хем се цупим и не вдигаме телефона на държавния глава на втората икономика в Европа и петата в света! Ебаси. 

Някакви главанаци във Външно министерство или някъде другаде направили лош – умишлено или случайно – превод на думите на Макрон; Каракачанов и Захариева скачат като ужилени, размахват протестни ноти и закани, но не се обажда Борисов в Париж да се извини за тъпотията на своите министри, а президентът на велика демокрация звъни часове наред, за да разсее възникналото недоразумение. Възникнало поради въпиющото недоразумение такива хора да са въобще във властта. 

И се стига до парадокс Борисов да казва: Като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред. Ама, г-н Борисов, никой не е обиждал българския народ и няма какво да недопускате занапред. Освен да не допускате двамата ви заместници повече да са такива. Всъщност българските граждани бяха тежко обидени и унизени от висши представители на властта в София, които с изпепеляваща некомпетентност и плиткоумие сътвориха несъществуващ скандал.   

Честно казано, наистина няма такава държава! Тези двамата трябваше вече да са подали оставки. Само човек с мозък на пиле и необятен стремеж да е във властта на всяка цена, може да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал след подобен гаф. Иначе за руския самолет с военна техника за Сърбия – пак двамата са в екшъна - мълчат като риби.

Но то си зависи от шефа… Странно, че не вижда как го вкарват в л….та. Кофти вицета, кофти преводачи, кофти съветници и кофти реакции винаги водят до кофти финал. Историческа закономерност. 

Д-р Димитър Попкутуев

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни