Не е виц! След като му омръзна на побеждава Бойко пожела да стане донор! Над 1000 души чакали! Прикани и всички (които не могат без него) да станат донори също

.
Премиерът Борисов изрази категорична подкрепа за донорството у насИзточник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов подкрепи кампанията на здравното министерство в полза на донорството и сам показа своята карта ”Да! За живот!”

Борисов изрази готовността си да стане донор и апелира към министрите да се включат. "Аз съм го направил вече. В България се правят най-модерни трансплантации. Някои говорят, че от предразсъдъци донорството не е развито в България. Аз бих го поставил по друг начин въпроса: с успешна донорска операция част от теб продължава да живее. Не само спасяваш живот“, настоя премиерът. 

Той посочи, че 1151 човека чакат за трансплантация, а подобна операция би ги върнала напълно към живота, предаде БГНЕС. 

Той подчерта, че картата „Да! За живот!“ няма юридическа стойност, но има за цел човек приживе да изрази своето желание да бъде донор, което да даде основание на близките му да вземат информирано решение при донорска ситуация. 

„С тази карта, която представлява само една от мерките, искам да предизвикаме дискусия в обществото, семейството, училищата и общностите, за да помогнем на хиляди хора, които имат нужда от втори шанс за живот“, обясни Кирил Ананиев.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни