Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Призив за бойкот на Yahoo от съюза на журналистите в Англия и Ирландия

Националният съюз на журналистите в Англия и Ирландия осъди поведението на Yahoo в Китай и изпрати писмо до Президента на Yahoo в Европа. Съюзът споменава също така, че като неодобрение на това поведение ще спре да използва услугите на Yahoo.

Съюзът, представящ 40 000 журналисти от Англия и Ирландия, отправи призив към своите членове за бойкот на продуктите и услугите на Yahoo, след твърденията, че Internet компанията е предала информация за журналисти на китайския комунистически режим.

Националният съюз на журналистите (НСЖ) каза пред Ройтерс, че е изпратил писмо до Президента на Yahoo в Европа, Доминик Видал, осъждащо поведението на Yahoo в Китай. Съюзът е споменал също така, че ще спре да използва услугите на Yahoo.

„НСЖ разглежда действията на Yahoo като напълно неприемливо одобрение на китайските власти.” – писа Джемима Кис, председател на НСЖ, в писмото до г-н Видал.

Председателят и изпълнителен директор на Yahoo, Тери Семел, каза миналия месец, че компанията не е имала избор, но да се съобрази с местните закони, и че не е имала властта да промени китайската политическа линия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!