Проф. Николай Овчаров: Писна ми от евтин предизборен популизъм, да кажат кое статукво искат да променят?

проф. Николай Овчаров

проф. Николай Овчаров

 “Писна ми от този евтин популизъм, който се лее непрекъснато, писна ми да ме слагат сред някакви граждани, някакво аморфно понятие на граждани при положение, че аз не съм съгласен с всички тези неща, които популизмът, за който говоря, формулира. Всъщност той не формулира нищо, тъй като всичкото са просто едни голи и празни приказки, зад които не стоят никакви дела“. Това каза пред „Фокус“ археологът професор Николай Овчаров във връзка с предстоящия балотаж в столицата. Той запита и какво се има предвид със заявката за „промяна на статуквото“.

„Това е нещо, което наистина не може да бъде разбрано от никой. Кое статукво трябва да бъде променено? Да бъде променена ситуацията, в която вече 10 години в София се изгражда метро и то се изгражда с много големи темпове, да се промени статуквото, в което се направиха пробиви и вече може да се пътува“, допълни археологът. Изхождайки от личния си опит, Овчаров посочи, че ситуацията с трафика в София не е толкова тежка, колкото се изкарва.

„Аз пътувам много често по света и знам какво означава задръстване. Онзи ден се върнах от Индия. И знам как 500 метра могат да бъдат минавани за три часа – нещо, което в България все пак се избегна именно на базата на тази голяма строителна програма, която се осъществява през последните години“, каза още археологът. Овчаров се спря и на проблема с въздуха в столицата, като отново се позова на ситуацията в Индия, както и в Китай и посочи, че в София казусът не е чак толкова тежък. „В Индия 80 % от хората са с респираторни заболявания. Не казвам, че в България всичко е цветущо разбира се, но в сравнение с Ню Делхи да речем или с Пекин в Китай, софийският въздух е буквално планински. Естествено трябва да се работи и доколкото виждам в това отношение ще се работи“, добави още професорът.

Източник/ци: https://faktor.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни