Епитафия за придворните ни интелектуалци

Другите народи си имат интелигенция, ние си имаме придворна творческа свита. Която е оставяна да твори изкуство, само ако е съгласна да бъде на повикване от силните на деня. Това го имаше и преди 1989 година, и тези дни. Много от културтрегерите ни всъщност не са толкова гениални в изкуството, колкото в помазването и послушанието. Но са имена, защото са удобни.

Особено преди избори това се обостря. Интелектуалци и звезди и звездички от всякакъв калибър са привиквани на чержето да подкрепят властимащите. Да си правят селфита и със сълзи на очи да твърдят, че съответният гербав кандидат е най-достойният, най-добрият и те много го харесват и ще гласуват за него.

Не че всеки няма право да мнение в политиката. Но да използваш любовта на публиката си, която е от най-различни политически сили и с различни пристрастия, за да подкрепяш някого, за когото и е материално или властово удобно, е цинизъм. Не може да осребрявате любовта и уважението на публиката си, за да сте удобни на властта! Грозно е!

Още по-грозно е, когато се види самото осребряване. Илиана Раева получи милион и нещо за залата си, днес гледам Лили Иванова, която се затръшка, че подкрепя Данчето Софийска, че й отпускат 700 лева пожизнена пенсия. Ама съвпадение сигурно, не че Иванова някога за някого нещо добро е казала. Това няма нищо общо с блестящия й глас и кариера. А е въпрос на морал.

Стоянка Мутафова, Лили Иванова, Богдана Карадочева, Васко Василев….срам ме е от вас. Вие не сте с българския народ, а с тези, които го унищожават. И въртейки се към тази партия, която е на власт. Явно парите цвят и морал нямат!

И днешното скотско положение на българите е до голяма степен плод и на тази придворна интелигенция. За мен големите таланти и гении са недоволни, те не са слуги на властта, а подчинени на съвестта си и господари на действията си!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...