Всеки втори ученик е взимал твърда дрога

Всеки втори ученик от горния курс (9-12 клас) казва, че е употребявал твърда дрога. Всеки пети заявява, че ползва наркотици. Всеки втори ученик знае откъде да си купи наркотици, а всеки трети пуши трева. Това показват данните от социологическо изследване на агенция "Медиана", което е част от годишният доклад за младежта за 2005 г.

Документът беше одобрен от кабинета и беше представен от шефа на ДАМС Весела Лечева.
Наркоманията сред младежите придобива застрашителни размери, коментира зам.- председателят на агенцията Михаил Балабанов. Според доклада средният брой на наркозависимите в един клас е двама души. Около 4000 ученика между 9 и 12 клас са наркозависими, което означава, че всеки двама ученика от 100 младежи употребяват дрога. Според преценката на учениците пет процента от техните съученици са наркозависими.

Регистрира се увеличение на толерантността към наркотиците, каза Балабанов. 38% от младежите между 15 и 35 години смятат, че няма нищо лошо да се пуши трева. 17% от тях казват, че ако от време на време се ползват наркотици, в това няма нищо лошо. Четири на сто от анкетираните младежи са на мнение, че дори да се пуши трева, това не е вредно за здравето. Според Балабанов около училищата и кафенетата около тях трябва да се засили полицейското присъствие, защото учениците твърдят, че именно там се продават наркотици.

Източник/ци: vsekiden.com

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни