Шефът на „Свободна Европа“: Корупцията е голямото предизвикателство за България

.
Джейми Флай

Искаме да промотираме независимата журналистика. Мисля, че предизвикателствата са едни и същи навсякъде - има все по-малко медии, които са независими. Има журналисти под натиск. Наши журналисти са били подложени под такъв натиск. Опитваме се да помогнем на медийната среда в България.

Президентът на радио „Свободна Европа“ Джейми Флай гостува в студиото на бТВ.  Мисля, че корупцията е голямото предизвикателство в България, което се опитваме да разследваме. Един от проблемите е, че медийната среда се смалява. Наблюдаваме го и в други страни като Унгария. Много от предизвикателствата тук не са нови, но са притеснителни. Въпросът за 111-то място по свобода на словото е въпрос за българските хора - доколко ги касае. Ние сме много загрижени и затова се върнахме тук. Българските граждани трябва да преценят какви медии искат. Смятаме, че има много хора, които ни четат. 

Значи има глад за независими източници на информация. Дори американските политици не обичат да бъдат критикувани в пресата. Политиците, които атакуват пресата, нараняват демокрацията. Президентът Тръмп изрази притесненията си от някои медии. Той има право да изрази мнението си. Няма индикация, че някой се притеснява от това, което ние правим. 

Когато политиците демонизират медии, това ги поставя под риск. Вярвам, че журналистиката е честна професия, но вярвам, че политиците няма да я харесват. Важно е политиците да не демонизират медиите.  Президентът и премиерът изразиха подкрепа на работата ни. Подстрекаха ни да продължаваме.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...