Шефът на „Свободна Европа“: Корупцията е голямото предизвикателство за България

.
Джейми Флай

Искаме да промотираме независимата журналистика. Мисля, че предизвикателствата са едни и същи навсякъде - има все по-малко медии, които са независими. Има журналисти под натиск. Наши журналисти са били подложени под такъв натиск. Опитваме се да помогнем на медийната среда в България.

Президентът на радио „Свободна Европа“ Джейми Флай гостува в студиото на бТВ.  Мисля, че корупцията е голямото предизвикателство в България, което се опитваме да разследваме. Един от проблемите е, че медийната среда се смалява. Наблюдаваме го и в други страни като Унгария. Много от предизвикателствата тук не са нови, но са притеснителни. Въпросът за 111-то място по свобода на словото е въпрос за българските хора - доколко ги касае. Ние сме много загрижени и затова се върнахме тук. Българските граждани трябва да преценят какви медии искат. Смятаме, че има много хора, които ни четат. 

Значи има глад за независими източници на информация. Дори американските политици не обичат да бъдат критикувани в пресата. Политиците, които атакуват пресата, нараняват демокрацията. Президентът Тръмп изрази притесненията си от някои медии. Той има право да изрази мнението си. Няма индикация, че някой се притеснява от това, което ние правим. 

Когато политиците демонизират медии, това ги поставя под риск. Вярвам, че журналистиката е честна професия, но вярвам, че политиците няма да я харесват. Важно е политиците да не демонизират медиите.  Президентът и премиерът изразиха подкрепа на работата ни. Подстрекаха ни да продължаваме.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни