Елена Поптодорова: България е вражеска държава за властите в Москва, имаме нужда от „чадър от НАТО“

980x551_1488282626

Русия третира НАТО като враг. Затова и България се приема от властите в Москва като вражеска държава. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепрезидентът на Асоциацията на атлантическия договор Елена Поптодорова.

Тя влезе в студиото, за да коментира разразилия се скандал с руското посолство. „Страната ни принуди, предоставяйки нота на руския посланик да бъде отзован дипломат, разконспириран като шпионин. Държавата ни е отказала виза и на новия руски военен аташе“, припомни водещият Виктор Николаев.

„Това изглежда е скандал в нашите очи, защото е тема, която бе много предпазливо заобикаляна и всеки опит да се обсъжда носеше щети за тези, които посмеят да я повдигнат. Най-сетне тази „срамежливост“ е преодоляна и можем да обсъждаме подобен проблем, който не е само за България. Във Великобритания, Германия, Австрия, Швейцария се случват подобни неща“, заяви Поптодорова.

„В какъвто и да било документ на НАТО не съществува толкова остри реплики, както в руските бумаги. Гърция също прогони двама дипломати заради опита да влияят за договора с Македония. И от Северна Македония дори бяха експулсирани руснаци“, добави тя.

Тя коментира и скандала с прелетелият над България руският военно-транспортен самолет, на борда на който е имало зенитни ракети С-400.

Не може да пропускаш самолети без да знаеш какво има на борда, подчерта тя.„Да въоръжаваш Сърбия не е странно, но и Турция, която е в НАТО, си е чудо“, каза пък водещата Аделина Радева.

Може да се допусне прелитане над страната ни, но да е с ясни условия, да се знае какво има на борда, заяви бившият ни посланик в САЩ.

„В Ниш е явната военната руска база в Сърбия. Ако там бъде оставен тази установка, значи покрива България и целия Балкански полуостров“, обясни тя.

Турция обаче прави всичко, което иска в НАТО, коментира пък Виктор Николаев.

„Прави го и пробва докъде може да стигне. Ердоган няма да се самоизвади от НАТО. Тревожното е в Сърбия. Там има процес, подобен на това, което прави турският президент“, заяви Поптодорова.

„Крайно време е да се отърсим от този страх, за да не си опорочаваме шансовете и нуждите за колективната отбрана, която ползваме само за чадър от НАТО“, каза още тя.

Блиц

Виктор Орбан: Членството на Унгария в НАТО и ЕС не изключва сътрудничество с Русия

Елена Гунчева: Когато крадци са моралните стожери

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...