Вярвате ли му? Горанов обеща: Догодина заплатата средната става 1500 лева

Очакваният икономически растеж за следващите три години е около 3,3 на сто за всяка една година от прогнозния период. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се разглежда проектът на Закон за държавния бюджет за 2020 г. и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година, както и проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г., внесен от управителя на НОИ, както и проект на Закон за бюджета на НЗОК за 2020 г., внесен от управителя на Здравната каса.

Растежът ще бъде леко по-нисък от очакваното тази година ниво от 3,4 на сто. Основните двигатели на растежа, измерени през елементите на БВП по метода на крайното използване, са вътрешното търсене – както по линия на потреблението, така и по линия на инвестициите.

Частните потребителски разходи се очаква да запазят сравнително висок темп на растеж, каза министърът. Положително влияние върху потреблението ще има и увеличението на разходите за персонал, който се предлага за публичния сектор, допълни той.

Министър Горанов обясни, че няма изненади в бюджета – данъчната тежест се запазва, държавният дълг намалява, средната работна заплата през следващата година е постижимо да достигне 1400-1500 лева след анализ на пазара на труда. Има буфери в бюджета, за да се намери баланс. Съвършен бюджет няма, но този изпълнява целите на правителството, заяви Горанов, предаде репортер на Novini.bg.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни