Eвропейците са най-големите пиячи в света

Eвропейците са най-големите пиячи в света и алкохолът убива 115 000 души и струва на Европейския съюз милиарди евро за социални и здравни разходи, сочи проучване на ЕС, чиито резултати бяха обявени снощи.

Алкохолът е причина за 7,4 на сто от всички заболявания и преждевременни смъртни случаи в ЕС и е тритият най-голям рисков фактори за заболяванията пред затлъстяването и след тютюнопушенето и високото кръвно налягане, информира ДПА, като се позовава на изследването.

Прекомерното пиене причинява близо 60 различни вида болести, се посочва в доклада.

С около 11 литра чист алкохол на глава от възрастното население годишно Европа е районът с най-голяма консумация на спиртни напитки в света. Близо 23 милиона европейци (5 процента от мъжете и 1 процент от жените) са пристрастени към алкохола.

Норвегия има най-строга политика към алкохола в ЕС, а Гърция е в дъното на тази класация.

Източник/ци: Darik News (dariknews.net)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни