Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова смрази и ГЕРБ, и БСП. Улицата ще ни помете всички. Фалшифицираха 400 000 гласа в

Властта беше внушаваща и използваща страховете и бедността на хората, а след втори тур поставяме въпроса за машинното гласуване. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Мина първия тур на изборите за местна власт. Партийните отчети за безапелационни победи ще правим след втори, а не им е тук мястото. Искам да поставя някои изключително остри въпроси, които касаят всички ни. Всички партии, всички парламентарни групи. Става въпрос за пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на българския народ“, каза още Нинова.

„Следващото се внушава у хората страх от управляващите. Властта беше употребена да плаши хората“, допълни Нинова. Според нея цялата държавна и общинска администрация по страх и по списък е гласувала за властта, защото ще си загуби работата, ако не го направи. „Развихри се ужасяваща компроматна война срещу опонентите, жлъч, омраза и насъскване на българския народ един срещу друг.

Управляващите опорочиха и тези избори. Сега искам да кажа нещо за всички ни – управляващи, опозиция, партии, извънпарламентарни и граждански сдружения. Уважаеми колеги, по предварителни данни има 400 хил. невалидни бюлетини, 15 % невалидни бюлетини. Още на първия ден след минаването на втория тур, отново ще поставим въпроса за машинното гласуване. Премахнахте го, за да фалшифицирате. 400 хил. гласа не са отчетени по ваша воля“, подчерта лидерът на БСП, цитиран от Фокус.

Според нея избирателната активност отново е ниска и това е удар срещу всички. „Замислете се върху това. Това е шамар за всички ни. За всички партии, за цялата политическа система и за статуквото. Ако не променим това, хората ще ни изгонят всички. Няма да правят разлика между управляващи и опозиция“, допълни Нинова.

По думите й това показва аполитичност, недоверие и апатия. „Накрая призовавам всеки свободен българин, който иска това да се промени. Злоупотребите на властта в избирателния процес могат да бъдат преодолени само с висока избирателна активност. Затова уважаеми българи, не стойте по домовете си. Как ще живеете утре зависи от това какво правите днес. Излезте и гласувайте. За себе си и за промяна“, каза Нинова.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!