Пентагонът: Цената на F-35 пада с 13%! Заради ПВО-компрексите С-400?

.
Източник: militaryarms.ru

Министерството на отбраната на САЩ обяви подробности по цената на изтребителя F-35, заложена в споразумението с компанията ”Локхийд Мартин”. Стана ясно, че единичната цена пада с близо 13 % за машините, които ще бъдат закупени до 2022 г., съобщи БНТ.

Това би насърчило други страни да се присъединят към програмата. Съгласно споразумението американското правителство и неговите съюзници ще закупят за период от три години 478 машини F-35 на обща стойност 34 милиарда долара. 

Единичната цена пада от 82 милиона долара през 2020 г. на под 78 милиона през 2022 г. Целта на производителя за тази година е да достави 131 от новите самолети, а догодина - над 149. 

F-35 формира над 25 % от годишните приходи на "Локхийд Мартин". Интерес за придобиване на най-модерния изтребител проявяват 10 държави. 

Няма промяна в американската позиция по различията с Турция около закупуването от Анкара на руски ПВО-компрекси С-400. Вашингтон започна постепенно да изключва Турция от програмата F-35. Южната ни съседка ще продължи производството на части за F-35 до март догодина, когато производството ще бъде изнесено.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни