Пентагонът: Цената на F-35 пада с 13%! Заради ПВО-компрексите С-400?

.
Източник: militaryarms.ru

Министерството на отбраната на САЩ обяви подробности по цената на изтребителя F-35, заложена в споразумението с компанията ”Локхийд Мартин”. Стана ясно, че единичната цена пада с близо 13 % за машините, които ще бъдат закупени до 2022 г., съобщи БНТ.

Това би насърчило други страни да се присъединят към програмата. Съгласно споразумението американското правителство и неговите съюзници ще закупят за период от три години 478 машини F-35 на обща стойност 34 милиарда долара. 

Единичната цена пада от 82 милиона долара през 2020 г. на под 78 милиона през 2022 г. Целта на производителя за тази година е да достави 131 от новите самолети, а догодина - над 149. 

F-35 формира над 25 % от годишните приходи на "Локхийд Мартин". Интерес за придобиване на най-модерния изтребител проявяват 10 държави. 

Няма промяна в американската позиция по различията с Турция около закупуването от Анкара на руски ПВО-компрекси С-400. Вашингтон започна постепенно да изключва Турция от програмата F-35. Южната ни съседка ще продължи производството на части за F-35 до март догодина, когато производството ще бъде изнесено.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...