Заплахи срещу журналиста Христо Христов от „Дневник“

Журналистът от в. "Дневник" Христо Христов е получил анонимни заплахи, съобщиха днес от всекидневника.

Непознати мъже на два пъти се обадили на негов познат с посланието „да спре медийните си изяви, за да не стане нещо лошо“. Полицията е информирана за случая.

Оттам увериха, че ще предприемат необходимите действия за изясняване на заплахите, допълниха от „Дневник“.

На 15 юни 2005 година бе премиерата на книгата на журналиста, озаглавена "Убийте скитник". Тя е посветена на убийството на Георги Марков и обстоятелствата около престъплението.

Книгата разкрива много факти около случая, както и този, че Националната разузнавателна служба (НРС) е прикрила следите на агента, изпратен през септември 1978 г. в Лондон да неутрализира писателя Георги Марков.

Документалното разследване проследява подробно българската и британската държавна политика по случая с Георги Марков и е изградено на базата на проучването на множество секретни архиви и на британски дипломатически документи.

Напомняме, че преди месец бе взривен апартаментът на журналиста от Нова телевизия Васил Иванов. По чудо тогава нямаше жертви, но апартаментът бе практически разрушен. Щети бяха нанесени и на целия вход

Източник/ци: Dnes.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...