Заплахи срещу журналиста Христо Христов от „Дневник“

Журналистът от в. "Дневник" Христо Христов е получил анонимни заплахи, съобщиха днес от всекидневника.

Непознати мъже на два пъти се обадили на негов познат с посланието „да спре медийните си изяви, за да не стане нещо лошо“. Полицията е информирана за случая.

Оттам увериха, че ще предприемат необходимите действия за изясняване на заплахите, допълниха от „Дневник“.

На 15 юни 2005 година бе премиерата на книгата на журналиста, озаглавена "Убийте скитник". Тя е посветена на убийството на Георги Марков и обстоятелствата около престъплението.

Книгата разкрива много факти около случая, както и този, че Националната разузнавателна служба (НРС) е прикрила следите на агента, изпратен през септември 1978 г. в Лондон да неутрализира писателя Георги Марков.

Документалното разследване проследява подробно българската и британската държавна политика по случая с Георги Марков и е изградено на базата на проучването на множество секретни архиви и на британски дипломатически документи.

Напомняме, че преди месец бе взривен апартаментът на журналиста от Нова телевизия Васил Иванов. По чудо тогава нямаше жертви, но апартаментът бе практически разрушен. Щети бяха нанесени и на целия вход

Източник/ци: Dnes.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни