"Спаси София" иска обяснение от Фандъкова за ”крив шкаф” на ул. ”Житница”

.

На това прилича чисто новата ул. Житница. След 4-годишно ходене по мъките и хвърлени милиони за изграждане на инфраструктурата в района така изглежда средата, която ни се предлага. Някой дължи обяснения на гражданите!
Кой сложи този крив шкаф насред тротоара и то върху напътстващата ивица за незрящи? Кривите и грозни шахти дори не заслужват коментар, тъй като и те са запазена марка на Столичната община. Явно фактът, че се изгражда изцяло нова улица не беше достатъчен, за да бъдат прави и ненатрапчиви. 

В своята програма, екипът на Спаси София заложи въвеждането на едининен стандарт за градската среда, който да включва изключително подробен наръчник за всеки проектант и строител, задаващ в детайли изискванията към градските елементи. Това беше припознато и от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, която също включи в своята програма Наредба за градската среда, задаваща нужните стандарти. 

Г-жа Фандъкова дължи обяснения на гражданите защо досега – с еднолично мнозинство в Общинския съвет – не намери време да въведе тези дълго чакани изисквания. И защо изобщо да вярват гражданите, че хората, които досега продуцираха подобна мърлявщина, биха могли да се променят с някаква си наредба? 

В програмата на Мая Манолова пък няма нищо по темата за стандарт за красива градска среда. Нима темата не е важна за нея?

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни