Бойко и Турция потънаха в мъка. Фолксваген прави новия Пасат в съвсем друга страна. Избра

Ръководството на Volkswagen Group обмисля възможността да започне производство на седана Passat в завода си в Словакия и така да се откаже от построяването на ново предприятие в Турция, съобщава германското издание Automobilwoche, цитирано от AutoMedia.bg.

Предвижда се до края на тази седмица Надзорният съвет на VW да реши дали да продължи с планирания завод за 1,3 млрд. евро. Концернът замрази проекта за голямата си инвестииция в Турция заради военните операции на страната в съседна Сирия. Решението трябва да бъде взето в максимално кратки срокове, защото компанията иска новият завод да заработи през 2022 г.

Тогава фабриката в Емден, където сега се сглобява Passat, ще започне да прави само изцяло електрически автомобили. Основният обсъждан вариант в момента е да се премести производството на Passat в огромната фабрика на VW Group в Братислава. Там сега се сглобяват гоемите кросоувъри VW Touareg и Audi Q7, както и субкомпактните модели VW Up, Seat Mii и Skoda Citigo.

Производството на малките градски коли ще бъде прекратено, а мястото им на конвейера ще заеме именно VW Passat. Премиерът на провинция Долна Саксония Стефан Вейл, който е член на Надзорния съвет на концерна, заяви, че е против изграждане на завод в Турция.

А именно Долна Саксония държи 20% от акциите на VW Group и ще има основна роля при гласуването. По-рано германският производител избра Маниса за място за новия завод, като се предвиждаше в него да са сглобява следващото поколение Passat, както и Skoda Superb, който използва същите агрегати.

Ако проектът бъде спрян, освен Passat в Братислава ще бъде преместено и производството на Superb, както и на кросоувъра Skoda Karoq.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...