Трагедията на моето поколение

martin-karbovski-642x381

Една драматичност, накратко, винаги е лична, наивна и прилича на фарс. Но е задължително да се регистрира.

Живея в епохата на американската свобода. С нетърпение чаках тази епоха. До днешните, последни дни, когато неувереността на живота ни се превърна в разочарование.

Великото радио “Свободна Европа” тези дни излезе със заглавие “Свободата на словото не е абсолютна”.

Чувал съм го от някои ужасни либерали. В контекста на материала на „Свободна Европа“ също съм съгласен /ставаше дума за порно журналистиката/.

Но имам един спомен.

Противоречив вече – тежък, разочароващ спомен. Когато слушахме тайно „Свободна Европа“ през 1984-та, когато Владо Костов нареждаше смели думи и разчитахме на информация от черните станции – тогава „Свободна Европа“ не ни каза това.

Че свободата на словото не е абсолютна. Напротив, тогава радио „Свободна Европа“ твърдеше, че свободата на словото е абсолютна ценност. Е, явно това свърши.

На кого да вярвам – на детето, което помни абсолютната свобода, която тогава нарушаваше закона, или днес, когато неабсолютната свобода пази най-противните прояви на демокрацията. Риторично е.

Това е накратко трагедията на моето поколение. Тя не е проблем на някакво радио, пропагандиращо западни интереси. Тя е проблем на всички, които така построиха демокрацията, че в голяма степен тя започва грозно и гротескно да прилича на късния социализъм.

А това е епохална беда. Епохална.

Мартин Карбовски

lentata.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...