Трагедията на моето поколение

martin-karbovski-642x381

Една драматичност, накратко, винаги е лична, наивна и прилича на фарс. Но е задължително да се регистрира.

Живея в епохата на американската свобода. С нетърпение чаках тази епоха. До днешните, последни дни, когато неувереността на живота ни се превърна в разочарование.

Великото радио “Свободна Европа” тези дни излезе със заглавие “Свободата на словото не е абсолютна”.

Чувал съм го от някои ужасни либерали. В контекста на материала на „Свободна Европа“ също съм съгласен /ставаше дума за порно журналистиката/.

Но имам един спомен.

Противоречив вече – тежък, разочароващ спомен. Когато слушахме тайно „Свободна Европа“ през 1984-та, когато Владо Костов нареждаше смели думи и разчитахме на информация от черните станции – тогава „Свободна Европа“ не ни каза това.

Че свободата на словото не е абсолютна. Напротив, тогава радио „Свободна Европа“ твърдеше, че свободата на словото е абсолютна ценност. Е, явно това свърши.

На кого да вярвам – на детето, което помни абсолютната свобода, която тогава нарушаваше закона, или днес, когато неабсолютната свобода пази най-противните прояви на демокрацията. Риторично е.

Това е накратко трагедията на моето поколение. Тя не е проблем на някакво радио, пропагандиращо западни интереси. Тя е проблем на всички, които така построиха демокрацията, че в голяма степен тя започва грозно и гротескно да прилича на късния социализъм.

А това е епохална беда. Епохална.

Мартин Карбовски

lentata.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни