Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Военна болница открито признава, че органите за трансплантация идват от практикуващи Фалун Гонг

Болницата на военновъздушните сили в град Чънду, провинция Сичуан, Китай, превърнала се в оживен център за трансплантации.

Болницата на военновъздушните сили в град Чънду, провинция Сичуан, Китай, превърнала се в оживен център за трансплантации. (фотоматериал – интернет страницата на болницата)

Лекари от Военновъздушната болница в Чънду, провинция Сичуан, Китай признават, че имат за донори на органи млади и здрави Фалун Гонг практикуващи. Журналист на радио Sound of Hope се свърза на 28-ми април с хирург, извършващ бъбречни трансплантации в Пекин. Хирургът споделил, че бил временно прехвърлен във военната болница в Чънду поради наличието на по-голям брой донори на органи там в момента.

Болницата Юкуан към университета Цингуа е известен център за трансплантации на бъбреци. Завеждащият отделението за бъбречни трансплантации Ли Хонгхюи заявил, че годишно в центъра се извършват над 100 трансплантации, но неотдавна наличието на донори в Пекин намаляло, така че преди два месеца той бил прехвърлен във военна болница (на военновъздушните сили) в град Чънду, провинция Сичуан, където графикът бил претоварен;  районът изобилствал с донори.

Журналист на радио Sound of Hope успя да се свърже по телефона с болницата на Военновъздушните сили в град Чънду и да зададе някои въпроси на медицински персонал.

Ли Хонгхюи: „Ние се намирахме във военната зона.”

Журналист: „Поради по-големия брой бъбречни донори ли отидохте да извършвате операции там?”

ЛХ: „Да.”

По думите на Ли Хонгхюи допреди няколко години органи се намирали главно от практикуващи Фалун Гонг; на въпроса на журналиста, дали биха могли да осигурят органи за трансплантация от практикуващи Фалун Гонг, той отговорил „Да.”

ЛХ: „По стечение на обстоятелствата през последните няколко години органите за трансплантация идваха от практикуващи Фалун Гонг.”

Искате да кажете, че този тип донори е било лесно да се намерят в последните няколко години?

ЛХ: „Да, така е.”

Можете ли да осигурите млади и здрави донори, като например хора, практикуващи Фалун Гонг?

ЛХ: „Молбата Ви може да бъде обмислена. Ще Ви кажа, когато това стане.”

По думите на Ли Хонгхюи нова партида бъбреци се очаквала на 30-ти април.

ЛХ: „Днес искам да Ви уведомя, че ще разполагаме с налични бъбреци вдругиден. Ще успеете ли за утре, понеже ще имаме бъбреци след два дни? Само един-два бъбрека от всяка партида се предоставят на чужденци, понеже останалите са нужни тук. В страната има сто-двеста пациента, чакащи за органа.”

Според завеждащия лекар на болницата на военновъздушните сили, Ксу Яхонг, който има 22-годишен опит, болницата започва да въвежда трансплантации на бъбреци в средата на 80-те.

Ксу Яхонг: „Извършил съм общо около 500 операции, като за последните две-три години са средно 100 на година.”

Ксу Яхонг заявил, че ще разполагат с група донори на бъбреци в средата на май, че ще има доброволни донори и че болницата ще може да осигури млади и здрави органи от практикуващи Фалун Гонг.

Наистина ли! Ще имате много донори през май?

КЯ: „Точно така. Извършваме операции всеки месец. Към 20-ти май, преди края на май, не би трябвало да има никакъв проблем; снабдяваме се с органи непрекъснато. Освен това, имаме и други  запаси в наличност, но, имайки предвид Вашия въпрос, мисля, че ще е добре да обсъдим това след като се срещнем. Разполагаме с млади донори.”

Действително ли имате млади донори?

КЯ: „Точно така, донорите ни са млади, разполагаме с доброволци.”

Той (журналистът се представя за говорещ от името на пациент) подчерта, че донорът трябва да е млад и здрав; най-добрият вариант би бил практикуващ Фалун Гонг, има ли вероятност да разполагате с такива сега?

КЯ: „Да, имаме.”

Сигурен ли сте?

КЯ: „[Военни] болници като нашата имат тази възможност; моля, свържете се с нас след 15-ти май.”

Медицинска сестра от болницата в Чънду заяви, че биват извършвани по 6 бъбречни трансплантации на ден.

Сестра: „Само днес извършихме шест трансплантации на бъбреци”.

Според достоверни вътрешни източници на комунистическия режим, вземането на органи от практикуващи Фалун Гонг, включително отстраняването на органи приживе и последващото кремиране на телата, е било извършвано открай време в трудовите лагери на Китай и в местните полицейски болници, както и в полувоенните полицейски и военни болници, които се договарят с трудови лагери и нелегални търговци на човешки органи за съвместен бизнес.

За 3 години от 2002 до 2004 са били предоставени 13 лиценза за трансплантации на органи от 9 университета, като всички те са сред най-престижните университети в Китай. Университетът в Сичуан, който е на първо място, е с два лиценза за 2004 и един за 2003. Съществуват седем центъра за бъбречни трансплантации в Чънду, девет в град ЧонЧин и още 5 в други области на провинция Сичуан.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!