Калоян Паргов: Случайно ли Фандъкова и ГЕРБ печелят с 90-95% в ромските секции? – СЛУЧАЙНО, СЛУЧАЙНО

По колко вървяха гласовете за победителите? Рекорд! 400 лева за глас в Несебър

"Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!"


Страхът и щуротиите на нашия опонент ни показват, че сме на прав път, заяви лидерът на БСП - София при участието си в "Още от деня" по БНТ1.

 

Случайно ли Йорданка Фандъкова и ГЕРБ печелят с 90-95% в ромските секции в София? Това попита риторично лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на участието си в предаването "Още от деня" по БНТ1. Според него големият проблем в столицата по време на първия тур от местните избори, който се проведе в неделя, е ниската избирателна активност. Именно тя е позволила на купения и на корпоративния вот да дадат основната тежест в крайния резултат, смята Калоян Паргов.

"Имахме множество сигнали през целия ден в неделя. В сутрешните часове и около обед имаше необичайно струпване на избиратели от ромски произход в секциите във "Факултета", "Филиповци", "Христо Ботев", отбеляза той. - А таблицата с резултатите в ромските секции в София ясно показва, че Йорданка Фандъкова печели с 90-95%. Това случайно ли е? Може да сравним с други избори, когато обстановката в тези секции е доста по-спокойна, активността е много по-ниска, разпределението на гласуващите във времето през изборния ден е далеч по-балансирано... А случилото се в неделя и резултатът разкриват как и за какво е работено".

Калоян Паргов отчете като успех резултатът на БСП на първия тур от местните избори, въпреки че все още не са факт окончателните данни. "Удвояваме присъствието си в местната власт, заяви той. - Целта ни беше в цялата страна да вземем реванш за 2015 година. Направихме много важна стъпка в тази посока. В 32 общини печелим на първи тур. В 72 сме на балотаж, включително и в софийските райони. На балотаж сме и в 12 областни града. В два от тях - Русе и Разград - водим на първи тур в резултата. Имаме шансове в Перник, Благоевград, Смолян... Още нищо не е приключило. Надпреварата продължава".

Според Калоян Паргов страхът и щуротиите на опонента показват, че БСП е на прав път. Лидерът на столичните социалисти използва ефира на БНТ1, за да благодари на всички кандидати, на членовете и симпатизантите на партията за работата им през последните месеци, не само в кампанията. "Добрият ни резултат е благодарение на техните усилия, дадоха всичко от себе си, коментира той. - Няма как да приема оценката на премиера, че от ГЕРБ били постигнали "безапелационна победа". Резултатът май не е 5:0, за да е безапелационна победа, а е по-скоро 2:1 на полувремето. За каква "безапелационна победа" може да говорим, след като Йорданка Фандъкова за първи път е на балотаж и резултатът й се срива от 63% през 2015 г. на 33-34% сега? Ако съберем резултата на всички кандидати за кметове, които се борят за промяната, начело с Мая Манолова, какво се случва със статуквото?".

Лидерът на БСП - София добави, че битката идната неделя ще бъде именно между статуквото и промяната. "Мая Манолова е консолидиращата фигура, която обедини всички желаещи промяната, без значение дали са от ляво-център или дясно-център, коментира Калоян Паргов. - БСП продължава да стои категорично зад Мая Манолова и да я подкрепя. Нека софиянци да излязат в неделя и да гласуват. Да не позволяват на купения и на корпоративния вот да определят бъдещето им. По-доброто решение за София е да изберем Мая Манолова за кмет".

Източник/ци: http://glasove.com/c

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни