Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Генов: Ако ще се бори със системата, Мая Манолова да се пребори първо със себе си

Асен Генов

Животът често поставя нашите политици в „житейски възможни ситуации“, особено по отношение на имотното им състояние.
Ето! Госпожа Манолова, след Цветан Цветанов и Цецка Цачева, също изпадна в житейски възможна имотна ситуация, за която може да прочетем в Биволъ…
Ще поясня: През 2007 година дъщерята на Манолова купува апартамент в центъра на София, на ул. “Алабин”, в близост до х-л „Рила“. Покупката е платена от Мая Манолова с кредит от 100 хил. евро получен от „Интернешънъл Асет Банк“, описвана в медиите като „Банката на Маджо“. Сделката е изповядана на значително, близо двойно по-ниска цена от пазарните. Кредитът е обезпечен от адвокат М. Миленкова – колежка на Манолова от родния ѝ град Кюстендил. Манолова обаче не декларира, че друг е обезпечил нейния кредит с имота си, независимо от изискването това обстоятелство да бъде вписано в декларацията пред Сметната палата. Миленкова обезпечава кредита от 100 000 евро със своя софийски апартамент, придобит година по-рано на цена от 26 480 евро. След време Манолова купува от Миленкова апартамента, който е служел за обезпечение на кредита.

Житейски възможните ситуации продължават да се разгръщат благоприятно пред г-жа Манолова. Оказва се, че за да го купи, Манолова успешно продава селски имот в село Жиленци. Цената е 120 хил. лева, а фирмата, която го купува – „Рила“ ЕООД пък е успешен бенефициент на обществени поръчки.

Милиони левове в Кюстендил – районът на депутатката Мая Манолова

Офис помещенията на „Алабин“, които Манолова купува на цена от 1000 евро, при пазарни цени 1500–1800 евро на кв. м. повдига отново въпроса за евикцията. Ще припомня, че отишлата си от политиката Цецка Цачева, беше сключила имотна сделка с клауза за неустойка при евикция, равна на 170 хиляди евро. Евикцията на Манолова е в размер от 120 хиляди евро.
Житейски възможна ситуация, която основателно повдига въпроса за възможните хипотези за укриване на данъци и пране на пари. За това вече съм писал по казуса с Цачева.

Освен това, семейство Манолови продължават да трупат имоти. Манолова-дъщеря придобива имот в новопостроена луксозна сграда в Манастирски ливади, купен с кредит за 270 хил. лева. Също житейски възможна ситуация.
Лекотата, с която Манолова борави със стотици хиляди левове и евро, пропускайки да декларира съществени детайли и обстоятелства, основателно повдига съмнения за интегритета на кандидата за кмет на София, особено ако тя самата се обявява за гейм-чейнджър и борец с корупцията.

За човек, който ще смени системата

Цялата система, без АпартаментГейт. Поне така излиза от необяснимите имотни обстоятелства на доскорошния таран на социалистите.
За по-непаметнивите ще припомня, че Манолова обяви протестиращите за платени, казвайки, че това е без съмнение и определи протестите като нова „форма на временна заетост“. Организирайки контрапортестите по времето на Орешарски, Манолова беше пръв защитник на задкулисието БСП, Атака и ДПС, изтласкало Пеевски до офиса на шефа на ДАНС.

Днес Манолова е защитник на гражданите и борец със статуквото, мафията и корупцията.
Лицемерно!
Единственият полезен ход на Манолова е да се оттегли, подобно на нейната колежка по имотна съдба, бившата председателка на парламента и правосъдна министърка, г-жа Цецка Цачева.
Ако ще бори системата, да се пребори първо със себе си.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!