Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Недялко Недялков заплашва със саморазправа пред ВСС

.
Недялко Недялков
Главният редактор на ПИК Недялк Недялков бе възпрян от полицията в порива му за саморазправа с хора, които не са допуснати до ВСС да протестират против избора на Иван Гешев за главен прокурор.

От видео, разпространено в социалните медии, което може да видите в края на матриала, се вижда как Недялков заплашва със саморазправа човека, който го снима. Не става ясно какъв е поводът за реакцията му, но ясно се чуват обидите и отправените закани. 

Докато го питат "Г-н Недялков, как сте?", той отговаря: "Ти ще ми паднеш ве ей!", а до него жена обяснява многократно на полицията, че снимащия е провокатор. Резултатът е, че полицията и жената възпират Недялков, защото охранителните органи очевидно не възприемат опонента му като провокатор. 

Както знаете, огромно количество жандармерия и полиция бе струпано около сградата на Висшия съдебен съвет, където в  момента продължава изслушването на единствения номиниран за поста на главен прокурор Иван Гешев. 

Пред сградата на ВСС са допускани само лица, които изрично заявяваха, че ще са там в подкрепа на Гешев. Всички други бяха спирани и недопускани.  


.

Недялков бе от защитниците на кандидата и един от ораторите, които имаше дори специално докарана платформа с тонколони. Изявата му същото така бе отразена от Канал 3 и онлайн в социалните медии.  Призивите му и поздравите към публиката, която бе допусната от полицията се чуваха дори в залата, в която тече изслушването на Гешев и пряко се предава по БНТ 2.


Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!