Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко оприличи ГЕРБ на фирма: Първо човек работи за нея, после тя за него. Аз много работих

Премиерът Бойко Борисов коментира в ефира на bTV какви са неговите очаквания за изхода от предстоящите през почивните дни избори за местна власт. По думите му, освен резултатите от вота, налице са още две доста важни теми, пише Блиц. 

"Мисля, че днес трябваше да се обърне внимание на две теми. Тази, че държавата иззе разпространението на печатните издания. Така, че който какъвто и вестник да издаде, да няма право да не му го сложат на сергията", каза той. 

"Второ, контрабандата на цигари. Не само че със стотици милиони са събрани повече, контрабандата падна до 3.4 %. Моите колеги от Унгария и Словакия ми благодарят - две огромни нелегални фабрики за цигари са ги изнесли там да работят с работници украинци и македонци - спрени са по сигнал на ГДБОП, всичките контрабандисти са задържани", съобщи още премиерът.

Борисов при това се ядоса на твърдението, че у нас няма задържани контрабандисти по високите етажи.

"Тези които са в ареста, за какво ги задържаха. За алкохол, за цигари. Баш босовете. Откакто сложихме мониторинга на големите производители на спирт, с 10% се вдигна прихода в хазната",каза той. 

Коментирайки изхода от вота за местната власт, лидерът на ГЕРБ посочи, че в момента повечето кметове са от неговата партия. "Това е и естествено. Просто тогава бяхме много силни. Сега са на места по 2-ри, 3-и 4-и мандат. Нормално е някъде да са омръзнали. На други места така се бяха капсулирали, че нанесоха тежки поражения на партията", каза Борисов. 

По думите на  лидера на ГЕРБ, там където той е направил промени, резултатите няма да са добри на сегашните избори, но ще са доброи за партията в бъдеше. 

"Когато 3 пъти си кмет и се самозабравяш, и сложиш друг, нормално е той да си ги е подредил администрацията, която сега ще работи срещу ГЕРБ", добави той. 

По думите му, предстоят още много промени, ще има още много обновления. "Ще има навсякъде, където има нужда, Изборите ще са един добър регулатор", поясни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ няма опасения, че партията му ще изгуби изборите в София. "Нямам опасения, че ще изгубим София. Фандъкова много добре се справя. Трябва да си много черноглед, за да не видиш колко хубава става София. Но този път експериментираха. Оставих кандидат кметовете сами да си направят листите и щабовете и сами да си се преборят", каза премиерът. 

"Първи човекът работи за фирмата, а след това фирмата работи за него. Аз много работих в миналото за партията, сега тя трябва да се справя сама", поясни той. 

И да изгубим позиции пак ще има избори. Демокрацията е най-хубавото нещо, каза още Борисов. 

Борисов бе категоричен, че в ГЕРБ няма проблем след напускането на Цветанов.

"В началото да, защото всичко беше конструирано по такъв начин. Тук е време да благодаря на всички, на Дариткова, Караянчева, Живко, Тошко, Томислав Дончев, Менда, ... действително изпълнителната комисия от една бутафорна структура, се превърна в реално действаща.

Дори стартирането на кампанията бе направено от изпълнителната комисия", добави той. 

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!