Земята е била обитаема веднага след своето създаване

Международен екип от учени съобщи за сензационното откритие, че нашата планета е възникнала във вида, в който е сега и оттогава не се е променяла.

По мнение на изследователите нашата планета е била в състояние да приюти живи същества непосредствено след създаването си и е погрешно твърдението, че първоначално Земята e била покрита с океани, от които са изплували континенталните плочи, където по-късно са се появили земните обитатели.

В Западно-австралийския масив Джек Хилс, който се счита за най-старият на Земята (4.4 милиарда години според изчисленията), е бил намерен рядко срещания земен метал хафний, свързан с циркониеви кристали.

С помощта на радиоизотопен анализ учените са установили, че континенталната кора, която се различава от намиращите се под океана масиви и земното ядро, е била формирана преди 4.4-4.5 милиарда години, или всъщност веднага след създаването на планетата. До сега се считаше, че тя се е издигнала от океана постепенно с времето.

„Изглежда, че Земята се е формирала в един момент”, казва един от изследователите, д-р Стивън Мозес от Университета на Колорадо. Под негово ръководство е било проведено изследване, което е доказало, че водата се е появила на повърхността на нашата планета преди 4.3 милиарда години, а не се е кондензирала от атмосферата преди 3.8 милиарда години, както се е считало преди.

„Новите открития говорят за това, че земната кора, океанът и атмосферата са съществували от самото начало, и че нашата планета е била пригодена за живот още тогава”, е убеден д-р Мозес.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни