Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Докладът на ЕК за България е добра новина! Благодаря на Станишев, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер

Докладът на ЕК за България е добра новина, но ние, които винаги сме били критични, знаем, че не сме идеални и трябва да положим още допълнителни усилия. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“. 

Той изказа благодарност към институциите. „Изказвам включително и благодарност към Станишев, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и към всички, които направиха така, че да имаме добър доклад за България“, посочи той. Премиерът изрази съжаление, че някои политически опоненти на ГЕРБ реагират все едно се е случило нещо лошо. „Те определиха решението на ЕК за отпадане на мониторинга и това било подарък за правителството. Казват България, не Борисов или правителството. Утре ще дойдат да управляват и ще имат държава, която не е под ударите на механизма“, допълни министър-председателят. 

Той посочи, че новината е хубава за България, но въпреки това съжалява за отделянето ни в случая с Румъния. „Не е хубаво, защото трябва да вървим със съседите и Балканите заедно, за да има просперитет в този регион. Отпадането на механизма е нещо добро. Но това трябва да ни амбицира още повече все ден всеки час да се борим са върховенството на закона, борбата с корупцията, контрабандната. Ние, които винаги сме били критични, знаем, че не сме идеални и трябва да положим още допълнителни усилия“, каза още Борисов.

Това, което държавата може да направи за свободата на словото, е разпространението да не оставя на частници, а „Български пощи“ да отговарят за него, каза още премиерът. 

„От „Репортери без граници“ трябва да знаят, че беше Европейският съвет и нямах физическата възможност да се видя с тях. Внимателно слушах това, което са казали и смятам, че единственото нещо, което държавата може да направи в подкрепа на свободата на словото е да не оставяме частници да не правят разпространението. 

„Български пощи“ са 100 % държавни, имат достъп до всички обществени места, така че гарантираме, че всяко издание ще иде там, където трябва. Надявам се точка Б4 да бъде приета днес“, добави още премиерът.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!