Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манфред Вебер: Още добри новини за ЕНП и България - добра работа на Бойко Борисов!

Още добри новини днес за групата на Европейската народна партия, написа в профила си в Туитър Манфред Вебер, председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент.

"България може да напусне механизма за мониторинг върху съдебната реформа, борбата срещу корупцията и с организираната престъпност. Добра работа на Бойко Борисов", бе оценката на немския политик.

More good news today for the @EPPGroup: can leave the CVM-mechanism on judicial reform, the fight against corruption and tackling organised crime. Good work by @BoykoBorissov 💪🏻


Европейската комисия прие днес най-новия си доклад по механизма за сътрудничество и проверка за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите в областта съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност. Това се посочва в съобщение на ЕК, припомня Канал 3.

В днешния доклад се разглежда постигнатият през изминалата година напредък в изпълнението на последните 17 препоръки. Отбелязва се със задоволство последователната работа на България по изпълнението на тези препоръки, пише в съобщението. Комисията е на мнение, че напредъкът на България по механизма е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на нейното присъединяване към ЕС.

Както самонаблюдението, така и наблюдението за върховенството на правото в ЕС, следва да подпомагат устойчивостта и необратимостта на реформите, дори след края на механизма за България. Преди да вземе окончателно решение, ЕК ще вземе предвид становищата на Съвета на ЕС и на Европейския парламент, пише в съобщението.

http://epicenter.bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!